Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezeket én mind jól tudom?...

Ezeket én mind jól tudom? Azért kérdem mert nem vagyok biztos magamban.

Figyelt kérdés

1.

A változó:

A változó típusára azért van szükség,hogy tudja a fordító mekkora memóriát kell lefoglalnia a veremben.A változó neve pedig nem más mint egy hivatkozás arra a memóriaterületre amit lefoglalt a fordító.Tehát valójában a változó neve nem más mint egy szinonima arra a memóriacímre ahol tárolódik az adat.De a mutatóval ellentétben a sima változóknál csak a memóriaterületen tárolt értéket olvashatjuk ki.

2.

A new kulcsszó:

A new kulcsszóval a dinamikus memóriából(heapen) lehet lefoglalni egy bizonyos méretű területet amibe majd adatokat tölthetünk.A new kulcsszó után levő típus jelzi a fordítónak,hogy hány byte területet kell lefoglalnia a dinamikus memóriából.És a new kulcsszó vissza ad egy memóriacímet ami a lefoglalt terület memóriacíme.

3.

A mutató:

Ezt nem nagyon értem.

A mutató az egy olyan változó ami memóriacímet tárol.

Ha a mutató is egy változó fajta akkor a mutató neve egy szinonima arra a memóriaterületre ami le lett foglalva.

Csak a mutató vissza tudja adni a memóriaterületen levő értéket és annak a memóriaterületnek a címét is.

A közvetlen elérési operátorral(*) lehet megmondani a fordítónak,hogy mikor melyiket akarjuk kinyerni a memória címét vagy a memóriában tárolt adatot.

Azt nem tudom,hogy minek van a mutatónak típusa.

Tipp:

Azért mert a fordítónak közölni kell milyen típushoz igazítsa a mutatót.

Van valami amit rosszul mondok?

2012. aug. 27. 22:38
 1/2 anonim ***** válasza:

A típusra nem csak a méret miatt van szükség, hanem hogy tudja a fordító, hogy milyen típusú adatról van szó, hogyan kell tárolni, kezelni a későbbiekben.

A mutatónak azért kell típus, hogy te is tudd, meg a fordító is tudja, hogy milyen változóra (=memóriaterületre) mutat, mi a típusa, hiszen a mutatón keresztül a változót fogod használni. Kvázi a mutatós is olyan, mint egy álnév, csak többet tud: a memóriacímet.

2012. aug. 27. 23:33
 2/2 iostream ***** válasza:

1. A változó típusa azért is kell, hogy tudja, hogy kezelje az adott dolgot.

Valamint: értékadás baloldalán a változó neve a memóriaterület címét jelenti, máshol viszont az értékét az objektumnak.

2. A new-nak azért is kell típus, mert meghívja a konstruktort is (a new kifejezés három dolgot végez: a new operátorral területet foglal, ráhívja a konstruktort, visszaad egy pointert rá).

3. A mutató egy olyan változó, ami egy címet tárol. Tehát a neve nem a lefoglalt terület "szinonímája", hanem a lefoglalt terület címének. A cím egy külön 4-8 byteos adat, másolható, manipulálható (bár ez nem szép dolog). & operátorral ki tudod nyerni bármilyen objektumnak a címét, ahogy * operátorral ki tudod nyerni a mutatott objektumot.

A mutató típusa azért kell, hogy a fordító tudja, mire mutat a mutató. void*-al viszonylag kevés dolgot lehetne elintézni.

2012. aug. 28. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!