C és c++ után van értelme python-t tanúlni?
Van olyan dolog amit pythonban meg lehet és c++-ban nem? Csak nekem tűnik úgy, hogy mostanság nagyon elterjedt a python? Már csak az itteni kérdések alapján is erre lehet következtetni. Állítólag egyszerű és modern nyelv. De ha az előnyei ennyiben ki is merülnek akkor szeintem nincs értelme.
Persze az olyanok válaszát várom, akik mindkét nyelvet uralják.
Értelmetlen a kérdésed. Milyen szempontból következnének egymás után? A két nyelv ráadásul másra is való.
Ha szoftveres akarsz lenni, akkor érdemes tudni egy scriptnyelvet, arra jó pl a Python
Igen van értelme.
Iszonyat jó nyelv vágj bele nem fogod megbánni.
Sőt én azt bánom,hogy c tanultam.
python párti lettem.
És c++ ról váltottam.
Utólag visszanézve tényleg rosszul raktam fel a kérdést (nem elég konkrét), mert valójában a python nyelv előnyei érdekelnek, ami miatt érdemes megtanúlni. Előny alatt egyszerűbb nyelvezetet, vagy kényelmesebb típushasználatot értek.
Miért bánod, hogy c-t tanultál? Én a c-t nem bánom, mert mikrokontrollereket is szoktam programozni. Jobb mint assembly-ben.
Előny alatt egyszerűbb nyelvezetet, vagy kényelmesebb típushasználatot értek.
Igen, pontosan ez az előnye. A hátránya meg a lassúsága, ugyanis ez szkript nyelv, futás közben fordul.
Helló világ Python 2.x-ben:
print "Hello vilag!"
Python 3.x-ben:
print("Hello vilag!")
Ennyi. Nem kell main függvény sem.
Viszont az intendáció a szintaktika része.
Egyáltalán nem vészes a lassúság.
Az egész youtubet abban írták és a fél googlét is.
"Az egész youtubet abban írták és a fél googlét is."
És ezt az állításod mivel tudod bizonyítani?
Nem tudom honnan vette, de részeket tuti írtak abban is hozzá.
A lassúsága pedig tényleg annyira nem vészes, mivel a legtöbb modul az első futás után egy gyorsabb bytekód formájában (is) tárolásra kerül.
Szia!
Hát akkor lássuk a kérdéseket.
1. Igen van. Bár sok ilyen feature-nek a gyakorlatban nem biztos, hogy van jelentősége.
2. Igen erősen terjed, és nagyon népszerű.
Arról, hogy miért jó a nyelv arról rengeteg esszét találsz a neten, ezért ebbe bele se mennék.
Viszont arról, hogy milyen korlátai vannak, arról sokkal kevesebbet. De vannak neki, mint mindennek a világon.
Egy ember a pycon-on tartott egy előadást arról, hogy ő milyen problémákba futott bele. Mivel a videót hirtelen nem találom, ezért emlékezetből elmondom a jó tanácsait.
1. A fejlesztői csapatban kellenek képzett programozók. Kezdő programozók óriási zavart tudnak csinálni egy több lehetőséget biztosító nyelvvel.
2. A pythonban nincs szabvány a dokumentációra, a fájlstruktúrára, a release struktúrára, a fejlesztői környezetre, a build környezetre. Ezt ott helyben kell megcsinálni.
3. Ne alakíts ki túl sok külső függőséget.
4. 4-5 programozónál többet nem bír el egy projekt.
5. Olyan plattformra lehet csak kevés problémával deployálni, amit a fejlesztő kontrollálni tud.
6. Mindenre tesztet kell írni és teszt környezetet kell kialakítani. Az, hogy a program lefordul, nem jelenti azt, hogy többé-kevésbé jó. Így az első pillanatban nagyon gyorsnak tűnő fejlesztés hosszabb lesz. Ebből persze lehet engedni, ha a fejlesztési ciklus nagyon gyors és nincs adatvesztési kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!