Mi a tömb szerepe?
Sziasztok
Programozni tanulok. Tudok olyan progit írni hogy kér egy jelszót amit én megadtam és ha jó akkor azt írja ki amit akarok. Ha nem jó akkor egy else ággal mást ír ki. De nem értem e tömb értelmét mire jó? Valaki leírná? Írna is egy programot ide amibe szerepel egy tömb? Mi a jelentősége??
#include <algorith>
#include <iostream>
int main()
{
int tomb[10];
for(int i(0); i<10; ++i)
std::cin >> tomb[i];
std::sort(&tomb[0], &tomb[10]);
for(int i(0); i<10; ++i)
std::cout << tomb[i];
std::cout << '\n';
}
A tömb értelme, hogy több ugyanolyan típusú elemet tudjunk tárolni együtt. Itt például beolvasunk tizet, rendezzük, majd kiírjuk.
A tömböket adott darabszámú, azonos típusú adatok tárolására használjuk. Például felvehetsz egy tömbbe neveket, hogy később kisorsolj közülük párat egy nyereményjátékhoz. Vagy egy sportesemény versenyzőinek az adatait is tárolhatod tömbben stb.
Az alábbi linken elérhető kódban például tömbben tároljuk az ID3 Tag-ekben előforduló zenei stílusokat. Az ID3 Tag-eket többek között az MP3 fájloknál tudod beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!