Turbo pascalal mit kezdek az életbe mi értelme van?
Egyrészt megtanulsz egy programozási nyelvet, ami után könnyebb lesz újakat elsajátítani.
Másrészt a Delphi egyik nyelve is erre épül, így ha belemélyedsz, válhat belőled jó Delphis fejlesztő. (még most is szép számmal keresnek Delphi / Embarcadero RAD fejlesztőket.
Pascalt csak a szerencsétlenek tanulnak.
Az olyan szerencsétlenek akiknek be lehet magyarázni,hogy egy nyelv könnyebb mint a másik.
A c++ ugyanolyan nehéz elsőre mint a pascal.
Középiskolában a logaritmust is csak a szerencsétlenek tanulják - ezek szerint, hiszen 500.000 tanulóból 1-nek lesz szüksége rá az életben, a többiek soha többet nem fognak vele foglalkozni. Ennyi erővel így is fel lehet fogni.
Sokan tartják a pascalt halott nyelvnek, pedig nem az, csak manapság egyre inkább kiszorul a piacról.
Ma leginkább a C++ és C# a menő. Gondoltam, én is belepillantok, aztán igen gyorsan letettem róla. Hogy miért? Mert programozásszemlélet-váltásra lett volna szükség.
hat akkor tanulj pascalt:) Amugy nem teljesen zsakutca mert FreePascal, Delphi iranyba meg fejlodhetsz belolle.
De teljesen mindegy mivel kezded, ha megtanulsz programozni onnantol minden nyelv egyszeruen tanulhato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!