Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Free pascallal emelt éretségit...

Free pascallal emelt éretségit letudom tenni?

Figyelt kérdés
Valaki azt írta itt a gyakorikerdesek.hu, hogy nem érdemes Free Pascallal inkább C#-ben. Szerintetek sikerülhet?
2012. júl. 30. 20:36
 1/8 anonim válasza:
Pascallal jobb. Haverom most érettségizett és emeltet tett infóból és a Pascalt válsztotta és simán meg lett neki. A C++-osok meg izzadtak mint állat.(és nem sikerült ugy mint ahogy várták)Szoval ha képben vagy a Pascallal akk letod tenni.
2012. júl. 30. 20:44
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, vissza jött az életkedvem. :)

Jövőre le szeretném tenni, ezért nyáron elkezdtem a Pascalt tanulni.

2012. júl. 30. 20:47
 3/8 anonim válasza:
Szivesen. De ez csak egy személyes vélemény. Lehet más nem igy vélekedik róla. Emeltet am is ha leteszed nem azt fogják nézni h milyen programmal tetted le hanem h megvan-e.
2012. júl. 30. 20:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Én Pascalban, oszttárs C#-ban érettségiztünk idén, programozás 100% szóval nem ezen múlik.

Egyébként az érettségit kb Pascalra írják, nem kell a verébre ágyúval lőni.

2012. júl. 31. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Jó lesz a Pascal, nem kell túlbonyolítani a dolgokat, amíg érettségiről van szó.

Az igaz, hogy a C/C++ jó pár dologban bonyolultabb és kevésbé könnyen olvasható, ami hátrányt jelenthet az érettségin. Nyilván rengeteg nagy különbség van a Pascal és a C/C++ között, de az a pár eltérés, amivel érettségi feladatok megoldásakor találkozol, már azok is kellemetlenségeket okozhatnak.

Szóval jó a Pascal. C# is jó, de ha megy a Pascal, akkor inkább az, mert könnyebb és jól olvasható. Ha megvan az emelt infó, senkit sem fog érdekelni, hogy milyen nyelven csináltad, csak a pontjaid lesznek relevánsak.

Én is Pascalból érettségiztem két éve. :)

2012. júl. 31. 21:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem C#-ban írd meg. Ez egy sokkal jobban megtervezett, modern programozási nyelv. A Pascalt szerintem felejtsd el. Ha egyszer kipróbálod a C#-pot, szerintem te is azt választanád. Ha azonban a Windows függvényeit is fel szeretnéd használni, akkor Pascal. A .NET virtuális processzora miatt kicsit érdekesen lehet használni a WinAPI-t.
2012. aug. 1. 21:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Érettségiről van szó. .NET, WinAPI, OOP ilyenkor gyakorlatilag le van szarva. :) Senkit nem érdekel.

Próbáld ki a C#-pot, és ha jobban bejön, akkor csináld azzal. Amúgy nem ezen fog múlni, ha tudsz programozni, akkor tudsz.

Előző előtti voltam.

2012. aug. 1. 23:46
 8/8 SimkoL ***** válasza:
Sokat látott emberként - 1986 óta programozgatok több nyelven is - a Pascalt ajánlom. Nem annyira kötött nyelv ebben érdemes az alapokat megtanulni. Ha csak azt nézzük, hogy a C# már a kis és nagybetűre is "érzékeny" egy "hanyagabb" programozót egyből megsz...t. Komolyabb programokhoz persze tovább kell lépni. Én a mai napig is írok rövid proramokat TP7-ben, lefordítva pár k. Ha számít a design akkor persze más nyelv kell. Bár azt is el kell ismerni, hogy a C ismerete megkönnyíti sok más nyelv elsajátítását is.
2012. aug. 2. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!