Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ ról át térjek pythonra?

C++ ról át térjek pythonra?

Figyelt kérdés

Azt mondják az könnyebb.

Akkor most minek a c++ csak a probléma van vele.

pythonban is elfut egy szép 2D játék nem?

pythonban is vannak operator túlterhelések?

2012. júl. 27. 22:24
 1/7 iostream ***** válasza:

"Azt mondják az könnyebb."

Valóban. Mármint ezt is mondják, és igazuk is van.

"Akkor most minek a c++ csak a probléma van vele."

A C++ nem tanulónyelv. Bár még mindig jobb, mint a C, de akkor sem igazán fiatal kezdők kezébe való. Ettől még az egy kiváló nyelv.

"pythonban is elfut egy szép 2D játék nem?"

Ez is igaz.

"pythonban is vannak operator túlterhelések?"

Hogyne lenne. Csak sokkal csúnyább a szintaxisa. Ha ilyesmit akarsz, barátkozz meg a guglival és az alulvonás ('_') karakterrel, mert sokat fogod használni mindkettőt.

2012. júl. 28. 10:19
 2/7 anonim ***** válasza:
A Python egy nagyon jó nyelv, csak lassú, mert futás közben utasításról utasításra fordul. Megismerheted, de ne válj meg a C++-tól sem!
2012. júl. 28. 20:39
 3/7 iostream ***** válasza:

"mert futás közben utasításról utasításra fordul"

Uhh, azért ilyet ne.

2012. júl. 28. 20:59
 4/7 A kérdező kommentje:

Elkezdtem tanulni jóval könnyebb eddig.

Nagy alkalmazásokat is meg lehet vele írni?

Ott van például az unity azt c# ben írták vagy a visual studió mien nagy programok és a c# sem egyből gépi kódra fordul.

Akkor pytonban is jól futnának.

Olyan nyelvet akarok tanulni ami egyszerű.

Ezért tértem át a c++ ról.

Túl bonyolult volt nekem a c++ elakadtam az operátoroknál.

Az indexelő operátorral gyűlt meg a bajom.

pythonban is van ilyen és ugyanaz?

2012. júl. 30. 20:23
 5/7 iostream ***** válasza:

"Ott van például az unity azt c# ben írták vagy a visual studió mien nagy programok és a c# sem egyből gépi kódra fordul.

Akkor pytonban is jól futnának."

Ezt a logikai hibát hadd szemléltessem egy példával. Én programozó vagyok, és ember. A Józsi is ember, tehát ő is programozó.

Amúgy írtak már nagyobb programot Pythonban.

Python operátorokról (és "túlterhelésükről"): [link]

Kicsit bonyolultabb, mint a C++-os verzió, egyfelől a nyelv szerkezete miatt, másfelől mert sokkal okosabb az indexer, tud intervallumot és lépésközt is.

2012. júl. 30. 21:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Az egész youtube és a fél google backend pythonban fut, úgyhogy a teljesítmény miatt nem kell aggódni
2012. júl. 30. 22:56
 7/7 Srapnel ***** válasza:

A Python egy általános célú nyelv, viszonylag jól olvasható, jól kezelhető, könnyebben tanulható. Na de ez részint azért van, mert kevesebb is a lehetőség.

Pl. a Pythonban egy map-et (asszociatív tömböt) nagyon egyszerűen definiálhatsz, pl így:

map = {'alma': 100, 'korte': 200}

Szemben mondjuk a Java-val (meg a C++ STL-lel):

Map<String, Integer> map = new HashMap<>();

map.put("alma", 100);

map.put("korte", 200);

Te is láthatod, hogy a Python mennyivel hatékonyabb, mint a Java-s kód (a C++-nál is). Ez mindaddig nagyon szép, amíg neked a Python mapje (dictionary)-ja jó. Mert a hashmapek már csak olyanok, hogy belül nem kifejezetten egyszerű struktúrájúak és működésűek, van néhány paraméter is (egy-két számérték). Na, ez utóbbiakra a Pythonban nem sok ráhatásod van, míg mondjuk a Java-snál van.

A C++ még tovább megy. Mivel ott a processzorra forduló gépi kód lesz a programodból, ezért gyakorlatilag teljhatalmad van a programod és a gép fölött (már amit a védett mód és az oprendszer enged).

Pythonban megírhatsz játékot is, de kötve hiszem, hogy bonyolult 3d-s játékokat, vagy extrém hatékonyságot igénylő algoritmusokat megírsz benne. Pythonban írhatsz alkalmazásokat, web backendeket, de oprendszereket, komolyabb fordítóprogramokat, hardver drivereket, nagy teljesítményű adatbázis kezelőket, stb. általában C++-ban írnak.

2012. júl. 31. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!