Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csinálhatnék egy...

Hogyan csinálhatnék egy minimális grafikus ablakot gombokkal ellátva?

Figyelt kérdés

Mechatronikai mérnöknek tanulok, szóval a programozásnak a csillivilli ablakok meg grafika készítő részét kihagytuk.

Amit én szeretnék, az egy minimális szürke ablak, menükkel ellátva. Minden menühöz egy funkciót kéne hozzárendelni.

Inkább elmondom, hogy mire kell, az érthetőség kedvéért. Van egy robotom, aminek akarok csinálni egy felhasználóbarát ablakocskát, ahol a felhasználó pl a "színes objektum" nevü gomb megnyomásával, elindul a program ami szín szerint felismer egy objektumot. Ha pl "objektum keresés" gombot nyomjuk le, akkor egy másik program indul el.

Programozni tudok. Eddig c-t, pascal-t, meg egy kis c++-t használtam. Ezekkel meg lehet csinálni? Esetleg van valami program, amivel egyszerűen össze lehet dobni egyet. A design nem lényeg, mert nem ezen lenne a lényeg. Ez csak a rendszerezés kedvéért kéne...mégis nézzen valahogy ki.

#grafikus_felület
2012. júl. 25. 16:52
 1/7 ejbenjaro ***** válasza:
Tégy egy próbát a Lazarussal ( [link] ), ez gyakorlatilag free pascalra épül és "windowsos" gui elég könnyű vele előállítani. Vagy próbálkozhatsz a Delphivel is. Gondolom c és c++ nyelveken is van valami vizuális szerkesztő, ahol össze lehet kattintgatni a GUI-t.
2012. júl. 25. 18:27
 2/7 tabaki ***** válasza:

Szerintem is Lazarus, ha már a pascalban otthon vagy. Az ablak összerakása nagyon egyszerű, de ha problémás a grafikus felület, valami mintaablakot össze tudok rakni, aztán a párhuzamok alapján hozzáfejleszted a többit (holnapnál előbbre nem ígérem).

Hm?

2012. júl. 25. 21:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az ajánlatot, de nem fogadhatom el, mert nagy valószínűséggel az államvizsgámba is belekerül. Oda csak általam készített dolgok kerülhetnek.

Amúgy c vagy c++-ban lenne a legjobb (legalább is ebben a környezetben), mert a többi programom is abban van megírva. És mint mondtam, figyelnem kell a rendszerességre, mivel eszerint is fognak minősíteni. Szóval nem tudom mennyire fog tetszeni a tanároknak ez a nagy ugrálás a környezetek között.

2012. júl. 25. 21:17
 4/7 ejbenjaro ***** válasza:

Milyen operációs rendszer alatt fejleszted?

Linuxra ezt tudom javasolni: [link] (GTK környezethez)

Windowsra és linuxra is fejleszthetsz ezzel: [link]

És Windows only: [link]

Ha jól tudom mind a három ingyenes.

2012. júl. 25. 22:12
 5/7 tabaki ***** válasza:

Hát jó...

C++-hoz asszem a Qt Creatort (ejbenjaro 2.) szokták ajánlani a nálam okosabbak.

2012. júl. 25. 22:28
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

tabaki remélem nem haragudtál meg, hogy visszautasítottam az ajánlatod.

2012. júl. 25. 23:27
 7/7 tabaki ***** válasza:
Hajh, csak a horribilis jogdíjat sajnálom, amelyet irgalmatlanul bevasaltam volna rajtad...
2012. júl. 27. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!