Szerintetek megéri még ezt a pár dolgot Pascal-ban átvenni, vagy inkább nem?
4 éve foglalkozok programozással, szkripteléssel. Legelőször a pawn szkriptnyelvvel foglalkoztam elég sokáig (ez egy C++ szerű nyelv, a C++ leegyszerűsítése) - nem objektumorientált.
Ezután elkezdtem Pascal-t tanulni, Turbo Pascal, Free Pascal, Delphi 7. Ezekben tanultam és programozgattam. Most készülök elkezdeni tanulni a C++-t, csak előtte még Pascal-ban befejezném a memóriakezelést és az objektum-orientált programozást, hogy ezt a két témakört elég jól elsajátítsam Pascal-ban.
Vagy szerintetek nem éri meg és haladjak tovább a C++-ra, majd ott megtanulom rendesen? Delphi-vel is terveztem korábban komolyabban foglalkozni, grafikus felületű programok, ilyenek de úgy döntöttem h majd ezt C++/C#-ban.
Illetve C++ "után" és közben megérné az Assembly nyelvvel foglalkozni?
16 éves vagyok és fősuli/egyetemre szeretnék "előre" tanulni amit csak tudok.
Köszönöm a válaszokat, Üdv.
Szerintem a pascal-t hagyjad, nagyon leegyszerűsített, inkább dos-os programozó rendszer, és persze 2D.
Szerintem startolj C++, az sokkal nehezebb, én 9-10 osztály után 11-be Pascalt kezdtem tanulni, és az a két éves lemaradás(suliváltás) 2 délután behozható volt, ha érted a C++-t, akkor utánna bármilyen nyelvet el tudsz salyátítani egyszerűen.
részletekre ha kíváncsi vagy, akkor: arpad_fejedelem@yahoo.com
tárgy:fontos
17/F(románia)
Köszönöm a válaszodat.
Üdv
Az assembly nem annyira konkrét nyelv, hiszen architektúránként eltér, hogy milyen utasítások vannak, és melyik mit csinál.
Viszont az alap C nyelvet kihagytad a sorból, pedig azt kár lenne kihagynod – nekem azon keresztül sok dolgot sikerült megértenem.
A C++ az nem a C továbbfejlesztettje? Mondjuk kicsit hülye kérdés, biztos azért használják még ma is bizonyos helyen, mert a C++ oda nem tökéletes. A C-t is beleveszem az átrágandó nyelvek közé, köszi
Köszönöm, üdv.
A C++ valóban tekinthető a C nyelv továbbfejlesztésének, de a szemlélete bizonyos értelemben más. C++-ban el lehet mókázni az objektumorientáltsággal, de szerintem nehéz megérteni, hogy mi van mögötte, ha az alap C nyelvet nem ismered.
A C nyelv azért is kedvelt, mert ha nem rekedsz meg ott, hogy PC-re akarsz programot írni, akkor hamar találhatsz olyan eszközt, amire csak C fordító van, C++ nincs.
Jah, és, hogy az eredeti kérdésedre válaszoljak: a programozás egyébként sokban nyelvfüggetlen dolog, az elvet kell érteni, így nem tekinthető szerintem elvesztegetett időnek, ha pascalban tanulod meg a memóriakezelést és az OO szemléletet, ha már elkezdtél pascallal foglalkozni. Legfeljebb C/C++-ban gyorsabban fog menni.
Ne feledd, nem az a lényeg igazán, hogy a nevedet a képernyőre writeln(); printf(); std::cout << ""; Console.WriteLine(); vagy echo, vagy print, vagy bármi írja ki, hanem, hogy értsed, hogy egy oda-vissza láncolt listába, ha beszúrsz középre egy elemet, akkor melyik mutatót hova kell állítanod, és miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!