Hogy kezdjem el a programozást?
Mégy csak most vágtam bele magamat ebbe, de nem tudom, hogy hogyan kezdjem (nyelv stb.), illetve egy kicsit már belekóstóltam a pascal-ba, de a gyakorlófaladatoknál mindig elszoktam akadni. Valamilyen algoritmusról már hallottam és azt mondják, ha megtanulom, akkor könnyebben tudok majd gondolkodni, vagy valami ilyesmi.
Köszönöm előre is a válaszaitokat.
Én mondjuk Pascal helyett valami használhatóbbat tanulnék a helyedben. Lehet ez akár valamilyen scriptnyelv is, pl Python.
Vagy ha már ragaszkodsz hozzá, akkor legyen Delphi.
Pascalból az Angster-féle tankönyv nagyon jó, én azt javaslom azonban, hogy erre ne költs pénzt. Néhány hónap alatt, vagy akár egyből most, biztosan nyelvet fogsz váltani, tehát nem éri meg.
Én a C#-ot javasolnám, de mindenki másra esküszik, mással kezdte, szóval ez igazán a te döntésed, de nem kell megijedned, teljesen mindegy, hogy mivel kezded, a programozás az programozás marad.
Ha az algoritmizálás nem megy, akkor mindenképpen matematikai feladatokat, a project-euler oldalát(ha idősebb vagy) és a saját tapasztalatot javaslom, sose másolj teljes algoritmusokat sehonnan(tehát ha nem tudsz valamit, akkor nézd meg mivel lehet megoldani, de a megoldását ne lemásold)
A C#-hoz nagyon jó ingyenes jegyzetek vannak:
Az msdn oldaláról is rengeteget tanulhatsz(ha tudsz angolul, akkor főleg)
Ne felejtsd el, hogy valamilyen fejlesztői környezet is kelleni fog, én a Microsoft Visual C# mellett állok.
Azt hiszem ez megér egy zöldet
Én is inkább egy scriptnyelvet javasolnék elsőre, de nem a Python-t. Inkább JScript (vagy VBScript). Ha nem szeretnél scriptelni, akkor tényleg delphi, mert ott már valamit elsajátítasz az OO-ból. Aztán éles használatra én egy C#-PHP kombót javasolnék (Én is ilyen irányba megyek, most éppen a PHP-val ismerkedem).
Annyit az algoritmusokról, hogy ha a kulcsszavakat (pl: for...do) tudod, akkor egyszerűen "behelyettesítesz a képletbe" az elején, a végére már jön magától hogy "ja, tényleg ide ez kell, és akkor itt nem jó a képlet, de ha ezt ide, ezt meg ide rakom, akkor működik a program".
utolsó előtti vagyok :)
Vagyis a képletalkotás,(algoritmizálás), ahogy lebontod elemekre a feladatot, az a programozás lényege, a többi meg megtanult szavak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!