Lehetséges egy ilyen adatbázist készíteni visual basic-ban?
Figyelt kérdés
Visual basic - ben chatbotot készítettem .Jól beszél megért szinte mindent de lexikális tudása nincs . Én egy Watson-t akarok belőle csinálni kicsibe . Letöltenék leszikonokat egy mappába és ha egy valaki megkérdezné "Mikor született IV. Károly" A károly nevet megtalálva végig keresi a lexikont kol van ijen karakterlánc , hogy "IV Károly". Ha talál (Modst jön a lényeg amit nem tudok)akkor másolja ki azt a mondatot melyben megtalálta .
Igy probálna meg helyes választ adni a kérdésre .
Köszönöm hogy elolvastad .
2012. máj. 22. 19:44
1/5 anonim válasza:
Végül is lehet, esetszétválasztásos alapon, és elég bonyolult módon. Egy külön alprogram-rendszerrel lehet elkészíteni. A fenti kérdésből a IV. Károly nevet szűrné ki például, és hogy egy születési dátumot kell keresnie.
2/5 A kérdező kommentje:
Ezzel nincs gond de hogy csinálom meg azt ha megtalálja akkor irja ki azt a mondatot amelyben benne volt
2012. máj. 22. 20:40
3/5 iostream válasza:
Hát például mondatonként keres, és amelyikben megtalálta, azt kiírja.
4/5 A kérdező kommentje:
Jaja . De azt hogy kell .
2012. máj. 22. 20:50
5/5 anonim válasza:
Szerintem nézd meg a regular expression-öket az pont ilyesmire való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!