Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segít nekem valaki adatbázist...

Segít nekem valaki adatbázist készíteni?

Figyelt kérdés

Nos adatbázist kell csinálnom, de azt sem tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá. Leírom, hogy miket kell csinálni és leírjátok nekem??? Ha hosszan akkor hosszan és részletesen lécci-lécci. Lécci valaki, mert sürgős lenne. Ne legyetek rám mérgesek, de ehhez hülye vagyok :(

A feladat:

1. Tetszőleges témakör, tetszőleges adatok.

2. Legalább két egymással összekapcsolt tábla, táblánként legalább 50 alapadat. (pl. 10 rekord, 5-5 tulajdonsággal)

3. Készítsen a táblákhoz egy-egy űrlapot.

4. Készítsen legalább 10 lekérdezést, különböző feltételekkel, különböző adattípusokra. Használjon rendezést, és különböző összesítő műveleteket (legalább 5 lekérdezésnél).

5. Egy fájlban (doc, html) készítse el a feladat leírását, mely tartalmazza a táblák szerkezetét és a táblák közötti kapcsolat típusát, és a lekérdezések szöveges megfogalmazását.

Még sohasem csináltam adatbázist és nagyon kellene. Nagyon szépen kérek mindenkit! Ha ezt megcsinálom - a powerpoint és excel feladatom megvan - még weblapot kell csinálnom és akkor már előre megvan a gyakorlati jegyem számítástechnikából.

Nagyon-nagyon-nagyon megköszönném a hatalmas segítséget.

2010. okt. 3. 11:01
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

Gondolom Microsoft Access -ről van szó. Egy ilyet megcsinálni is rengeteg meló, nemhogy el magyarázni.

Ez szerintem már senkinek nem fér bele az ingyé' segítek kategóriába.

Jobb ha megkérsz valami guru ismerősödet. De még jobb, ha egyszerűen megtanulod a használatát, később még jól jöhet.

2010. okt. 3. 11:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez nem egy nagyvalami. Nyomogatással rá lehet jönni, hogy az acessben mi hogy van. Lekérdezések stb.
2010. okt. 3. 19:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Az lehet, hogy nem ingyé' kategória... a powerpoint, excel meg weblap készen van... szóval már csak ez kellene, de én egy szót sem értek belőle szóval nekem eléggé nehéz ezt megcsinálni.
2010. okt. 9. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!