Ez mit jelent java nyelven: Date d1 = new Date () ;?
"mi a különbség a package, a class és az objektum és a metódus között."
Hááát, eléggé az. :)
Ezek alapfogalmak kellenének legyenek.
class -> osztály, ilyeneket csinálsz ugyebár többnyire és ezeket tudod a new-al létrehozni. Önálló egységek, stb...
package -> "csomag", ezekbe lehet több osztályt beletenni, lehet több csomagot használni. Amikor csinálsz egy importot akkor egy ilyen csomagból szeded ki az osztályokat. A különböző csomagokban más-más láthatósági beállításokat lehet csinálni stb... A lényege ennek is, hogy egységeket hozzon létre.
objektum -> nézz utána az objektumorientált programozásnak (a Java nyelv is ilyen, sőt...)
metódus -> Ezeket szoktad definiálni az osztályon belül. (Tudod a függvények például: public void osszead(){ ... } )
Nem, valóban, de ha egyetlen egy java-s alap könyvet elolvas az ember, ezek mind benne vannak.
Nem volt semmi nagyképűség abban amit írtam és válaszoltam a kérdésre.
A helyesírásom pedig épp olyan, amilyen. Most keltem, de még így is jobb, mint a többségé.
Egyéb probléma, vagy valami amibe bele szeretnél kötni?
Ezek tényleg alap dolgok. Tök jó a Java meg az OOP, de ha valaki most kezd programozni tanulni, akkor én nem vágnám bele az OO világába, pedig tudom, hogy nagyon sokan ajánlják a Java-t kezdőknek.
Az előző válaszoló szépen leírta a dolgokat, én még annyit tennék hozzá, hogy az objektum az osztály (class) egy példánya.
Egyszerű példa:
Van egy Ember osztályunk.
Ebből készítünk két példányt az alábbi módon:
Ember zoli = new Ember();
Ember pista = new Ember();
zoli és pista most Ember típusú objektumok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!