A turbo pascal 7. 0 nem akar sehogyan sem pontosvesszőt írni! Miért van ez?
coopper: Amit írtál, igaz is lehetne, de amiket írtál az csak Vista és újabb rendszereken igaz. Ott viszont az operációs rendszer képes kezelni a billentyűzetkiosztást a rendszerből is, így nem valószínű, hogy ezen pár sor beírása rögtön megoldja a problémát - ellenben elkutyulhat jópár beállítást a 16 bites alrendszerben (ami ugye szinte teljesen el van hanyagolva ezen rendszereken).
Tisztában vagyok vele, mi ez a két file, anno amikor kezdtem a Win3.1 is újdonság volt...
Marczi !
Tudomásom szerint, már a windows 2000-ben is van config.nt és autoexec.nt és használja is a rendszer (tudom dolgozom vele - komplet 3.1 alá tartozó programrendszert tettek át 2000 alá, és ugy dolgozunk vele).
Kipróbáltam a plusz egy-egy sor beiráésát Windows7-en :
Ha nincs benne a plusz egy-egy sor a config.nt illetve autoexec.nt-ben akkor nállam a turbo.exe-ben a billentyűzetnek csak egyfajta kiosztása volt (érdekes módon angol - bár én alapból angol billenytűzetet használok - és a CTRL+ALT+F1-re a help jött be), mig ha be van irva a plusz egy-egy sor akkor Magyar-Angol kiosztás is van, (az AltGr egyik kiosztásban sem müködik).
Üdv.
Oké.Szóval
Az operációs rendszerem Windows 7 ultimate (32 bites)
Direkt 32 bitest tettem fel, mivel mások tapasztalatából tudom, hogy a pascal 64 biten el sem indul.
A billentyűzetről: a billentyűzet magyarra van állítva,mindenhol jól megy, csak ezeken a DOS-os felületeken kattan be. Pl. ha "bal shift+É"-t nyomok, abból ":" lesz, ha "bal shift+7"-t, abból meg "&" jel lesz, nem pdig kérdőjel. Az alt gr-es funkciók nem működnek, mint egyébként bárhol máshol. Ha az "alt gr+Q"-val visszfele perjelet akarok írni, akkor azt csak az Esc billenytűvel tudom DOS alatt
Basszus!Igazad van, Marczi!Eszembe se jutott, hogy csak simán megnyomjam azt az átkozott billentyűt shift nélkül!
De azt még nem értem, hogy ha egyszer magyarra van állítva a billentyűzet nyelve az op. rendszerben, akkor a pascal miért használ angolt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!