Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Qt, GTK+ vagy wxWidgets?

Qt, GTK+ vagy wxWidgets?

Figyelt kérdés

C++ programhoz szeretnék egy sima GUI-t. A program ingyenes lenne, de nem akarom GNU alatt kiadni, mert zárt forráskódot szeretnék. Arra vagyok kiváncsi, hogy ilyenkor milyen megkötések mellett lehet használni ezek valamelyikét, vagy egyáltalán melyik a "jobb" melyiket érdemesebb használni?

(Tudom, hogy GTK+ inkább C-hez van, de most ettől tekintsünk el.)

Úgy hallottam, hogy a wxWidgetsben vannak valami kivételek, amik enyhítenek. Egyáltalán most melyik milyen licensz alatt van? Látok már GNU-t GPL-t LGPL-t. Miben különböznek ezek?

Valamint hallottam olyat is, hogyha dinamikusan linkelek, mondjuk dll-ekkel, akkor mivel nincs a kódomban a GNU-s cucc, lehet az enyém zárt. Ezt bárhol meg lehet valósítani?

Előre is köszönöm.

2012. ápr. 19. 22:51
 1/1 iostream ***** válasza:
Qt biztos, hogy enged zárt forrással fejleszteni. Sima GDI-t használsz (Windows alatt) az is lehet zárt. Többiről nem tudom, de a honlapjukon valószínűleg készségesen írnak róla (Qt-ról is max 5 perc kideríteni).
2012. ápr. 19. 23:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!