Hogyan lehet ezt megoldani FreePascal-ban?
Figyelt kérdés
Sziasztok ! Kaptunk egy olyan házit free pascalban , hogy kérjen be a program egy számot (számmal) és írja ki azt betűvel . Nos ezt milyen elven lehet megoldani?
Csináltam már egy 'nyomorék'verziót amely 'case of ..' elágazással oldja meg de azt szerintem nem értékelné a tanár . Valaki segítene ? Köszönöm előre is .
2012. ápr. 10. 10:06
1/10 zsomkovacs válasza:
Mekkora számokról lenne szó?
2/10 anonim válasza:
Angol program lévén szerintem nem fogja neked magyarul kiírni betűkkel, szóval marad a 'nyomorék' verziód :)
3/10 zsomkovacs válasza:
Tud írni ékezetes karaktereket is, legalábbis azokat, amik benne vannak az ASCII táblában. És nem csak Case szerkezettel oldható meg, sőt, ha mondjuk milliós nagyságrendig működnie kell, akkor az életben nem lesz meg szimpla elágazással...
4/10 A kérdező kommentje:
100-ig kellene kiírnia . Valami olyan ötletem van hogy a számokat részenként nézze meg . Pl: 115 , akkor számonként rakja össze : Százasok helyiértéken 1 : száz Tizeseknél : tizen , egyesknél : öt
2012. ápr. 10. 13:04
5/10 zsomkovacs válasza:
Valahogy így kéne, igen. Tanultatok tömböket meg repeat..until/while ciklust?
6/10 anonim válasza:
Zsomkovacs nem úgy értettem, hogy nem tud magyarul írni, hanem hogy nincs olyan utasítás, ami arab számból magyar számot tud csinálni.
7/10 anonim válasza:
Lehet, hogy már megoldottad, és biztos van egyszerűbb megoldás is, de ha elakadtál, nézd meg, én így csináltam:
8/10 A kérdező kommentje:
Üdv ! Nem nem tanultunk ilyesmit.
2012. ápr. 10. 17:00
9/10 zsomkovacs válasza:
Akkor márpedig elágazás lesz... Külön a százasokra, a tízesekre és az egyesekre.
10/10 ejbenjaro válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!