Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A programozás jó munka?

A programozás jó munka?

Figyelt kérdés

Megszívom ha ezt a szakmást választom?

ill. hallottam már azt a kifejezést hogy könnyen ki lehet égni?

ez mit takar?

2012. febr. 24. 20:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ehhez annyit hozzáfűznék, hogy nem attól lesz valaki jó programozó, hogy ismer egy nyelvet.

A programozás több, mint egy programozási nyelv ismerete. :)

Persze minden nyelvben vannak sajátosságok, azokat ismerni kell, de ettől még nem lesz valaki jó programozó.

(10 év alatt nem "csak" a nyelvet ismeri ki. :) )

2012. febr. 25. 12:25
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy az itt kommentelők közül ki mennyi ideje dolgozik már programozóként, de gyanítom, hogy a többség nem sok időt töltött még a szakmában.

És itt leszögezném, hogy nem tekintem munkatapasztalatnak azt, hogy Józsika egyetem mellett részmunkaidőben weblapokat heggeszt, vagy gyakornokként dolgozik valahol napi 4 órát, mert az lóf*sz; Programozóként dolgozni az napi 8-10 óra folyamatos meló, ha húzósak a határidők, akár napi 12-16 óra is.

"a jó programozók mind 30-40 év felettiek, csak megjegyzem."

Hány darab 40 feletti embert ismersz, aki még mindig programozik? Mert én összesen 2-őt, abból a több százból, akikkel az eddigi karrierem során megismerkedtem.

És ez nem véletlen: aki nem nagyon súlyos szinten kocka, és szorult bele némi ambíció, az már 35 évesen project-manager, project-vezető, vagy épp architect.

Egyvalamit jól megfogalmazott az egyik kommentelő: a programozás egy életforma, tehát az egész életedet fel kell tenned erre a pályára, de aki nem ilyen szinten fanatikus, az bizony kiég elég hamar.

2012. febr. 25. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!