A programozás jó munka?
Megszívom ha ezt a szakmást választom?
ill. hallottam már azt a kifejezést hogy könnyen ki lehet égni?
ez mit takar?
Ehhez annyit hozzáfűznék, hogy nem attól lesz valaki jó programozó, hogy ismer egy nyelvet.
A programozás több, mint egy programozási nyelv ismerete. :)
Persze minden nyelvben vannak sajátosságok, azokat ismerni kell, de ettől még nem lesz valaki jó programozó.
(10 év alatt nem "csak" a nyelvet ismeri ki. :) )
Nem tudom, hogy az itt kommentelők közül ki mennyi ideje dolgozik már programozóként, de gyanítom, hogy a többség nem sok időt töltött még a szakmában.
És itt leszögezném, hogy nem tekintem munkatapasztalatnak azt, hogy Józsika egyetem mellett részmunkaidőben weblapokat heggeszt, vagy gyakornokként dolgozik valahol napi 4 órát, mert az lóf*sz; Programozóként dolgozni az napi 8-10 óra folyamatos meló, ha húzósak a határidők, akár napi 12-16 óra is.
"a jó programozók mind 30-40 év felettiek, csak megjegyzem."
Hány darab 40 feletti embert ismersz, aki még mindig programozik? Mert én összesen 2-őt, abból a több százból, akikkel az eddigi karrierem során megismerkedtem.
És ez nem véletlen: aki nem nagyon súlyos szinten kocka, és szorult bele némi ambíció, az már 35 évesen project-manager, project-vezető, vagy épp architect.
Egyvalamit jól megfogalmazott az egyik kommentelő: a programozás egy életforma, tehát az egész életedet fel kell tenned erre a pályára, de aki nem ilyen szinten fanatikus, az bizony kiég elég hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!