A programozás jó munka?
Megszívom ha ezt a szakmást választom?
ill. hallottam már azt a kifejezést hogy könnyen ki lehet égni?
ez mit takar?
Minden szellemi munkában ki lehet égni, ezért fontos hogy ha programozó leszel akkor szeresd is. A másik dolog, hogy eléggé hajtós, otthontanulós a dolog már középiskolában, persze nem gond ha később kezded, de akkor gatya fel!
A kiégést szerintem úgy a legkönnyebb elkerülni, hogy sportolsz,hangszeren játszol(én gitáron) és a saját kikapcsolódásodra is programozol dolgokat, vagy haverokkal/interneten szerveződve csináltok egy-egy érdekes projektet.
Szerintem nem lehet elkerülni a kiégést. Szellemileg iszonyatosan megterhelő, ráadásul rohadtul frusztráló, hogy nyáron a qrvajó időben is az irodában kuksolsz.
Nem véletlen, hogy 40 feletti programozót szinte nem is találsz.
Persze vannak kivételek: ha valaki annyira kocka, hogy ez a rohadt ámítógép a mindene, akkor valószínűleg később fog kiégni, vagy egyáltalán nem. De én pl. 30 éves vagyok, még 5 éve sincs, hogy a szakmában dolgozok, de már eléggé tele van vele a tököm.
A programozás egy olyan munka, amit szeretni kell.
Ha nem ez volt a terved, ne csodálkozz, hogy megutáltad/kiégtél. :)
Ez már-már egy életforma... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!