Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Magyarországon hol lehet...

Magyarországon hol lehet játéktervezést tanulni?

Figyelt kérdés

2012. febr. 18. 15:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Szünj meg. Neked az az elfogadott amit a kis lepukkant, semmitmondó jelentéktelen oldalakon látsz. De a legtöbb embert viszont az érdekli, amit a legnagyobb jelentőségű mond. Látom kiemelted a "hivatalos világszervezet" kifejezést. Látom ez neked hihetetlen. Pedig nem az. Hivatalos világszervezet a WWF (remélem azt már hallottad), az FAO (ezt is illik tudni). Ugyanilyen a WGC is.
2012. febr. 19. 22:50
 12/28 anonim ***** válasza:
Ha neked fura az, hogy léteznek hasonló hivatalos világszervezetek, mint a WWF vagy a FAO, az egyéni szocproblem ;)
2012. febr. 19. 22:51
 13/28 anonim ***** válasza:

Nem a hivatalos világszervezet a hihetetlen, hanem amit még hozzá mondtál, hogy privát az oldaluk és nem lehet megtalálni. Ugyan kérlek...

Ennyi erővel bárki kitalálhat egy nevet és azt mondhatja, hogy ott egyébként 10-ből 11 pontot kapott egy játék, mert olyan jó volt és minden más, ELISMERT oldal téved...

Mutass valamit. Mondjuk egy képernyőképet akár?

Hajrá...

Na jó, felhagyok a vitával itt is és a másikban témában is, hülyékkel nem érdemes...

2012. febr. 19. 22:54
 14/28 anonim ***** válasza:

"Na jó, felhagyok a vitával itt is és a másikban témában is, hülyékkel nem érdemes..."

Igaz. Veled nem érdemes. Minek koptassam veled a billentyűzetem, hisz a valóságot te úgysem fogod fel. És túlságosan elkopnak a billentyűim. Nem érsz te meg 4000Ft-ot.(újramatricázás)

2012. febr. 19. 22:57
 15/28 anonim ***** válasza:

A bizonyítékot azért várom, az csak nem olyan megerőltető neked.

(Ohh, mellesleg jó drága helyen csináltatod, mert 4000ért már új billentyűzeteket lehet kapni akár. A matrica ennek kb a negyede.)

2012. febr. 19. 23:01
 16/28 anonim ***** válasza:

Jó. Az hogy neked kis fehér suttyóbillentyűzeted van az külön dolog. De Logitech G19 Keyboard for Gaming-et nem kapsz te sehol 4000-ért. Ráadásul egyéni betűkialakítással, így matricából is egyedi kell. Talán ki sem jön 4k-ból. Lehet, hogy belefájna egy 10000-esbe.

És rendben. Holnap jön a screenshot.De csakis a weboldal képet adom meg. Szóval lekapom a böngésző felső részét és a görgetősávot. Nem adom meg a webcímet, mert akkor ezentúl én sem jutok hozzá az aktuális domain-hez.

2012. febr. 19. 23:07
 17/28 Szerdzso válasza:

Jól elvagytok egymással ti ketten, de szerintem a kérdező nem erre kíváncsi. Egyáltalán van itt valaki, aki már írt számítógépes játékot ? Nekem már volt szerencsém egyet írni szakdolgozat gyanánt és én leírom a tapasztalataimat. Elöljáróban annyi, hogy középiskolában elkezdtem már programozást tanulni: első két év Pascal, utána megint két év Delphi. Főiskolán pedig 4 év C#. Utolsó előtti félévben volt egy hasonló témájú óra. Első órára bementem és a srác olyan rosszul mondta el, hogy kb semmit nem értettem az egészből. Ez az XNA Game Studio volt. Utána megszereztem ezt a szakdolgozati témát és nekiláttam. Elővettem az akkori tudásomat, anyagokat, konzultáltam a sráccal,de ez nulla volt kb. Internetre felmentem és ott a tutorial videók alapján és némi kitartással sikerült egy saját játékprogramot írni. C/C++-ot egyenlőre felejtsd el. Oda még erősebb programozási ismeret kell. Szerintem a C#/XNA egy jó választás a kezdésnek. Utána ha rendesen kitanultad, akkor utána már, majd könnyebben boldogulsz. Akár elmehetsz a Java játékok irányába is.

Tehát tanítani tanítják ezt(nem tudom még hol,de nálunk ott a főiskolán tanították), de kell hozzá egy pár éves programozási előtörténet, kitartás, és rengeteg idő.

2012. febr. 20. 09:09
 18/28 anonim ***** válasza:

"Egyáltalán van itt valaki, aki már írt számítógépes játékot ?"

Igen aki ide írogat az általában otthon van a témában, akár csak iostream, vagy én. Volt már szerencsém játékokban programozóként részt venni. Olyan kis projectekben ami csak 4-5 emberes olyanban nem volt részem. Ezekben a játékokban volta programozó társ: Battlefield 3, COD 4-6-8, NFS:The Run, NFS:Hot Pursuit, és még több világhírű játék. Úgyhogy a kérdésed sértő. jogos, de sértő.

2012. febr. 20. 10:53
 19/28 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék itt a képernyőkép a WGC oldaláról. Mint mondtam, lekaptam a görgetősávot, és a felső részt. Mivel nem minden tartalom publikus, a világ számára, így megjelölte a wgc, hogy mely tartalmakat kell elmosnom/eltüntetnem.

2012. febr. 20. 11:21
 20/28 anonim ***** válasza:

@Szerdzso: Fejlesztettem már játékot és választ is adtam a kérdezőnek, hogy kb mennyi idő alatt lehet már valami apróbbat összerakni.

A C# nem rossz, de a C/C++ vonulat sem sokkal nehezebb. Sőt, talán egy kezdőnek az objektum orientáltság kicsit érthetetlen lehet elsőre.

Egy kis plussz szorgalom nem árt hozzá, mindent nem tudnak meg sem tanítani.

@pcmanus nocsak:

[link]

(Hehe nem rossz: "A válaszíró 9%-ban hasznos válaszokat ad." látom más is hisz neked...)

2012. febr. 20. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!