Nem a hivatalos világszervezet a hihetetlen, hanem amit még hozzá mondtál, hogy privát az oldaluk és nem lehet megtalálni. Ugyan kérlek...
Ennyi erővel bárki kitalálhat egy nevet és azt mondhatja, hogy ott egyébként 10-ből 11 pontot kapott egy játék, mert olyan jó volt és minden más, ELISMERT oldal téved...
Mutass valamit. Mondjuk egy képernyőképet akár?
Hajrá...
Na jó, felhagyok a vitával itt is és a másikban témában is, hülyékkel nem érdemes...
"Na jó, felhagyok a vitával itt is és a másikban témában is, hülyékkel nem érdemes..."
Igaz. Veled nem érdemes. Minek koptassam veled a billentyűzetem, hisz a valóságot te úgysem fogod fel. És túlságosan elkopnak a billentyűim. Nem érsz te meg 4000Ft-ot.(újramatricázás)
A bizonyítékot azért várom, az csak nem olyan megerőltető neked.
(Ohh, mellesleg jó drága helyen csináltatod, mert 4000ért már új billentyűzeteket lehet kapni akár. A matrica ennek kb a negyede.)
Jó. Az hogy neked kis fehér suttyóbillentyűzeted van az külön dolog. De Logitech G19 Keyboard for Gaming-et nem kapsz te sehol 4000-ért. Ráadásul egyéni betűkialakítással, így matricából is egyedi kell. Talán ki sem jön 4k-ból. Lehet, hogy belefájna egy 10000-esbe.
És rendben. Holnap jön a screenshot.De csakis a weboldal képet adom meg. Szóval lekapom a böngésző felső részét és a görgetősávot. Nem adom meg a webcímet, mert akkor ezentúl én sem jutok hozzá az aktuális domain-hez.
Jól elvagytok egymással ti ketten, de szerintem a kérdező nem erre kíváncsi. Egyáltalán van itt valaki, aki már írt számítógépes játékot ? Nekem már volt szerencsém egyet írni szakdolgozat gyanánt és én leírom a tapasztalataimat. Elöljáróban annyi, hogy középiskolában elkezdtem már programozást tanulni: első két év Pascal, utána megint két év Delphi. Főiskolán pedig 4 év C#. Utolsó előtti félévben volt egy hasonló témájú óra. Első órára bementem és a srác olyan rosszul mondta el, hogy kb semmit nem értettem az egészből. Ez az XNA Game Studio volt. Utána megszereztem ezt a szakdolgozati témát és nekiláttam. Elővettem az akkori tudásomat, anyagokat, konzultáltam a sráccal,de ez nulla volt kb. Internetre felmentem és ott a tutorial videók alapján és némi kitartással sikerült egy saját játékprogramot írni. C/C++-ot egyenlőre felejtsd el. Oda még erősebb programozási ismeret kell. Szerintem a C#/XNA egy jó választás a kezdésnek. Utána ha rendesen kitanultad, akkor utána már, majd könnyebben boldogulsz. Akár elmehetsz a Java játékok irányába is.
Tehát tanítani tanítják ezt(nem tudom még hol,de nálunk ott a főiskolán tanították), de kell hozzá egy pár éves programozási előtörténet, kitartás, és rengeteg idő.
"Egyáltalán van itt valaki, aki már írt számítógépes játékot ?"
Igen aki ide írogat az általában otthon van a témában, akár csak iostream, vagy én. Volt már szerencsém játékokban programozóként részt venni. Olyan kis projectekben ami csak 4-5 emberes olyanban nem volt részem. Ezekben a játékokban volta programozó társ: Battlefield 3, COD 4-6-8, NFS:The Run, NFS:Hot Pursuit, és még több világhírű játék. Úgyhogy a kérdésed sértő. jogos, de sértő.
Tessék itt a képernyőkép a WGC oldaláról. Mint mondtam, lekaptam a görgetősávot, és a felső részt. Mivel nem minden tartalom publikus, a világ számára, így megjelölte a wgc, hogy mely tartalmakat kell elmosnom/eltüntetnem.
@Szerdzso: Fejlesztettem már játékot és választ is adtam a kérdezőnek, hogy kb mennyi idő alatt lehet már valami apróbbat összerakni.
A C# nem rossz, de a C/C++ vonulat sem sokkal nehezebb. Sőt, talán egy kezdőnek az objektum orientáltság kicsit érthetetlen lehet elsőre.
Egy kis plussz szorgalom nem árt hozzá, mindent nem tudnak meg sem tanítani.
@pcmanus nocsak:
(Hehe nem rossz: "A válaszíró 9%-ban hasznos válaszokat ad." látom más is hisz neked...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!