Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ os programozás folytatása?

C++ os programozás folytatása?

Figyelt kérdés
C++ ba kezdtem el a programozást tanulni. Tudok írni saját magamtól egy számológépet ami felajánl egy menüt, átlagszámító programot, lekódoló programot. És most megakadtam. Mit tanuljak tovább videókat már nem látok könyv címet tudnátok mondani? Igazándiból nagyon jól vág az eszem 2 nap alatt eljutottam idáig lécci segítsetek
2012. febr. 3. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:
a 24 órás könyvből.
2012. febr. 3. 22:52
 2/9 anonim válasza:

"C++ ba kezdtem el a programozást tanulni" - jómagam is hajlamos vagyok belecsapni a lecsóba és rögtön kódolásba fogni. Ez sokszor kimondottan hátrányos módszer, sokkal célravezetőbb, ha megtervezed, mit is szeretnél. Mondhatni _algoritmusokat_ írsz, nem programokat. Az algoritmusok (akár általános infóórán a folyamatábrák) nyelvtől függetlenek. A nyelv (mint a C++, ami egyébként nagyon állat, jó nyelv, én szeretem) csak eszköz, amivel a gép számára érthetően írjuk le az algoritmust.

Ha nem az algoritmussal van bajod, akkor tudom ajánlani a prog.hu oldalt, ahol szakmai segítséget kérhetsz (probléma körülírása, részletes leírása, milyen konkrét problémába ütközöl, kódrészletek) és kaphatsz (indoklás, megoldás, kódrészletek).

21F prog.terv. inf. hallgató

2012. febr. 4. 00:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vállaszokat! A 24 órás könyvet ismerem.De pl az mindegy hogy cout-al vagy printf-el írok ki valamit? A prog.hu-n amin van az nekem kicsit magas.Eddig a jedles.tk-n lévő c++ os dolgokat csináltam és teljesen értettem.De most tovább kellene haladnom!Ami a jedles.tk-n van azt már mind tudom(A c++-os részt)És most szeretnék tovább lépni!Szinte teljesen kezdő vagyok.
2012. febr. 4. 09:56
 4/9 anonim válasza:

(ezt a megjegyzést azután írom, hogy a következő 15 sort már begépeltem. Most látom, hogy a számológép már megvan. Bocsesz, nem láttam.)

Javasolnám, hogy először oldj meg néhány egyszerű feladatot. Ahol megakadsz, azt a problémát járd körül egy kicsit!

0. Hello World

1. egy szám bekérése billentyűzetről és a szám kiírása

2. két szám bekérése és a szorzatuk kiírása

3. egy szám bekérése és a faktoriálisának kiírása

4. egy szám osztóinak kiírása

5. az osztók tömbben tárolása (a tömb mérete legyen ugyanannyi, mint a szám maga, és vezess be egy size változót a méret nyomonkövetésére) és a tömb elemeinek összegének kiírása

6. Legendre-algoritmus implementálása (leprogramozása)

7. 1-től n-ig a prímek kiírása

8. Adott tömbből a legnagyobb elem kiválasztása.

Ha ezeket megcsináltad (60-90 perc alatt megvan), akkor a számológéppel se lesz bajod!

---

Szóval ami neked kell: [link]

2012. febr. 4. 10:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! Az 5ösig tudom csak. De a számológépprogramot értem hogy miért mit kell.Amit linkeltél az nagyon jó :) Csak kicsit nehézkes elolvasni.A tömböknek pedig utána fogok nézni.
2012. febr. 4. 13:30
 6/9 anonim ***** válasza:

@10:44: Immi jegyzetét reklámozzuk? :D

Kérdező, nézegesd ott tovább a dolgokat és tudd megoldani mindent. :)

A printf-es és cout-osra annyit, hogy printf-ez sima C-ben szoktak használni, a cout a C++-ban jelent meg és bár a fordító érti és működik a printf, de jobb inkább az újabbat használni.

Ez előnyökkel jár, például C++-ban nem kell megadni helyettesítő karakterekkel, hogy milyen típust akarasz kiírni/használni, hanem csak elég egy <<-el betenni a helyére. :)

Ha már, ajánlok még 2 ELTE-s anyagot:

Programozás alapismeretek (1. féléves tárgy): [link]

Programozás (ez az előzőre épül): [link]

Elég jó dolgokat lehet elsajátítani ezekből.

+ A korábban már lineklt oldalon ( [link] szintén sok jó leírást találhatsz.

(Esetleg less bele a Programozási nyelvek C++ anyagba is: [link] )

Szintén egy ELTE Prog. Inf.-es hallgató. :)

2012. febr. 4. 14:16
 7/9 A kérdező kommentje:
[link] ezt az oldalt megnéztem! :) és nagyon jó. el is jutottam a 3. anyagig azonban ott megakadtam annál hogy: írj olyan programot ami megmondja 2043 milyen színű. Persze teljesen érthetőn levan írva hogy pl 1958 milyen színű.De sajnos nem értem.Sok magyarázatot sem értek pl: a fordított A betűt se.Mi kerül annak a helyére?? Igazándiból szerintem az a baj hogy csak 8. os vagyok és ez középsulis matek meg minden.Eltudnád magyarázni? Nem zaklatni szeretnélek csak ha valamit nem értek akkor írnék.
2012. febr. 4. 16:00
 8/9 anonim válasza:

A fordított "A" és "E" betűk rendre: "minden" és "létezik". Tehát "A a eleme kutyatömb : a.szín=barna, vagy a.szín=fekete..." jelentése, hogy "minden kutyatömb-beli a elemre igaz, hogy a színe barna, vagy a színe fekete, ..."

illetve az "E a eleme kutyatömb: a.szín=barna" azt jelenti, hogy "kutyatömb elemei között létezik olyan a elem, amelynek színe barna"

Tulképp. ha ilyeneket látsz, ott 99% eséllyel egy ciklust (for, while, do..while) kell majd a programkódodba írnod.

Ugyanez igaz a `szumma` jelre is, tehát az is 99% ciklus lesz. Így az összegzésnél használt "szumma i=1 től n-ig ai" azt jelenti, hogy "a tömb elemeit az 1 és n index között (inclusive) összeadva"

A fordított "A" és "E" egyébként két KVANTOR. Keress rá, mi az!

(hajnali 3/4 körül a fenti is nagy teljesítmény, de szerintem érthető.)

2012. febr. 5. 05:49
 9/9 iostream ***** válasza:
Ha alap dolgok mennek, akkor érdemesebb komplexebb feladatokba belevágni. Ha volt valaha bármi számolgatós feladatod, amin gondolkodtál sokat, azt érdemes lekódolni. Én például sokat gondolkodtam azon, hogy a 3, 4, n változós logikai műveleteknél logikai tábla alapján hogy tudom n-1 változósra visszavezetni.
2012. febr. 5. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!