Programozást szeretnék tanulni, kb. nulláról indulva, mert érdekel, főleg weblapkészítéssel kapcsolatosan. Tudnáátok segííteni?
"A php is igen kezdő barát..."
Azért, ha valaki még nem foglalkozott programozással egy erősen típusos nyelvvel sokkal jobban elboldogul.
Én kezdésnek erősen típusos nyelvet javaslok.
Mennyi jófej, segítőkész ember van itt elképesztő! :D
Ment is a pont...
Én a szakmában dolgozom 15 éve, programozó matematikus diplomával, így nézd a tanácsom.
Ahhoz, hogy rutinos, jó programozó légy, előbb mindenképpen a programozás alapjaival ismerkedj meg, ez nyelv független dolog. De hogy közelebb érezd magadhoz és sikerélményed is legyen, az ismerkedést érdemes egy egyszerű, NEM erősen típusos nyelvvel kezdeni. Abszolút tudom ajánlani a php-t. De ha webes terveid vannak először a weblapok nyelvével a html-el kell megismerkedned. Az sem árt, ha vágod a matekot, mer az mindig kelleni fog. Illetve amit nem szabad elfelejteni, majd az adatbázis kezeléssel, így az sql nyelvvel is meg kell ismerkedned, ha webes programozó szeretnél lenni.
Könyvek nélkül nem érdemes nekikezdeni. Javaslom neked a "24óra" sorozatot, ami nem azt jelenti, hogy ennyi idő alatt végig is kell venned, hanem hogy egy 24 alkalmas tanfolyamon kb. ugyanezt veszik végig, amiután kiadnak egy tanfolyami oklevelet. Ezek a könyvek általában az alapokról indulnak és szépen vannak felépítve.
1. Tanuljuk meg a HTML5 és CSS használatát 24 óra alatt
2. Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt [link]
3. Tanuljuk meg a MySQL használatát 24 óra alatt [link]
4. Tanuljuk meg a JavaScript használatát 24 óra alatt [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!