Programozást szeretnék tanulni, kb. nulláról indulva, mert érdekel, főleg weblapkészítéssel kapcsolatosan. Tudnáátok segííteni?
Figyelt kérdés
Assembly-t ajánlottak kezdő nyelvnek ill. Python-t. Szerintetek is ezzel kezdenem?2012. jan. 30. 12:11
11/25 A kérdező kommentje:
Irodalmat tudnátok ajánlani hozzá Python-hoz ill. Php-hez?
2012. jan. 30. 15:31
12/25 anonim válasza:
24 órás könyvek. php 24 óra alatt. tömör, de felhasználóbarát nyelven, teljesen a 0-ról. jó könyv
13/25 anonim válasza:
Szvsz a webes programozási nyelveket egyelőre felejts el (PHP, JavaScript stb), mert nem kezdőbarát nyelvek!
Én kezdésnek Pascalt vagy Visual Basic-et ajánlanék. Arra nagyon jók ezek a nyelvek, hogy az alapokat megtanuld. A Pythont sajnos nem ismerem, ezért arról nem tudok nyiltkozni.
14/25 A kérdező kommentje:
Még akk annyit kérdeznék, hogy ezekhez miylen programot ajánlanátok Xp-re? Vagy ez nem így m1? Bocs nem nagyon értek e dologhoz
2012. jan. 30. 16:17
15/25 anonim válasza:
A php is igen kezdő barát...
Pythonhoz és php-hez jóformán semmi extra nem kell, de mondjuk egy Notepad++ erősen ajánlott.
16/25 iostream válasza:
Notepad2, Notepad++, bármilyen "okos" szövegszerkesztő megteszi. Pythonhoz kell még egy Python interpreter. PHP-hoz kell egy webszerver és egy php interpreter (ezeket általában megkapod egyben is).
17/25 A kérdező kommentje:
bocs,hogy még iylen tudatlan vagyok, de a webszerver+ az interpreter az gondolom nem program igaz?
2012. jan. 30. 16:54
18/25 iostream válasza:
Minden program, ami fut a gépeden. Így a webszerver és az interpreter is.
19/25 anonim válasza:
php elött én azért belenéznék a html-be.:) 24 órás php könyvbe is a php példákat html környezetben mutatják be. és azért a mai weboldalak többségéhez kell a html még ha minimálisan is...
20/25 A kérdező kommentje:
Az utóbbiak beszerzésével nem lesz gond, találkoztam már vele a helyi könyvtárban.
2012. jan. 30. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!