Programozást szeretnék tanulni, kb. nulláról indulva, mert érdekel, főleg weblapkészítéssel kapcsolatosan. Tudnáátok segííteni?
én azt mondom h Pascal. az a legkönnyebb és ott kiderül mennyire fogod érteni a programozás logikáját.
weblaphoz meg html. majdd css,php,javascript...stb.
assemblyt abszolút NE. vagyis ne kezdésnek....jézusom. először egy kis turbo pascal vagy natív C, aztán ha azokban mennek az alapok (eljárások, függvények, tömbök, kiiratás, beolvasás stb.) akkor után a html, css, php
asm-nek ezekhez semmi köze. és nemis magas szintű nyelv
Azért az Assambly kezdő nyelvnek egy kicsit durva...
Nem hiszem, hogy majdnem gépi kódban kellene kezdened. De szerintem a c, vagy a c++, esetleg a c#, vagy a Java-val többre mész. A python is jó nyelv, de az inkább csak scriptnyelv. De ha nagyon kezdő vagy a témában, akkor próbáld meg Visual Basic-el.
Egyetértek a Phyton kezdőbarát, mert egyszerű... de biztos jó az, hogyha a kezdő nem szokja meg a különböző syntaktikai követelményeket?
Például kevés nyelv van ahol nem kell a változó típusát megadni.
Én ActionScript 3.0-val (flash) kezdtem, persze nem mondom, hogy ez jó kezdésnek... de nálam bevált :D
Ha weblapokhoz kell, akkor kezdhetsz php-val.
Vele párhuzamosan tanulgatsz egy kicsi html-t, css-t és javascriptet. Ha ezek JÓL mennek, akkor már bármilyen weboldalt meg tudsz írni.
Ahhoz, hogy weblapokat csinálj fölösleges C-t tanulni. Persze, sokat tud segíteni, de ha ez a cél, akkor minek kitérőket tenni?
(Ha autót akarsz vezetni, akkor sem vizsgázol előbb le motorra nem? :P )
Amúgy a python is egy kiváló jó nyelv, az asm kicsit talán manapság "sok", mármint túl alacsony szintű. (Bár hasznos, ez vitathatatlan.)
A Pascalt viszont manapság én már nagyon nem ajánlom, inkább valami C szintaxisú nyelvet, illetve annál kicsit modernebb dolgokat.
(Amúgy én is évekkel ezelőtt még régen php-val kezdtem, azóta aktívan használom + tanultam már szinte mindent. Mindig a feladatra legalkalmasabb nyelvet érdemes választani. Nekem pl ha csak egy kis script kell, akkor ott a python, webhez a php, komolyabb, számításigényű cuccokhoz C vagy C++, ha csak egy könnyű, gyors cross-platform GUI-s cucc kell, akkor Java... :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!