Programozás. Milyen nyelv?
Most jutottam el odáig, hogy elkezdjek egy nyelvet komolyabban tanulni.
Terveim szerint először Visual Basic-el kezdek, az egyszerűsége miatt, és hogy azért legyen egy kis tapasztalatom, mire belevágok egy nehezebb nyelvbe, pl. C++.
De azt szeretném kérdezni, hogy megéri-e Basic-el kezdenem, mert ott van még a html, vagy a php is. Ami szintén nem a legnehezebb. Tudom, hogy más kategória, de az nem akadály, mert egy a cél.
Szóval, mi a különbség, ha a végén egy C-s nyelvel fogok foglalkozni?
Az angol nyelv és egyéb dolgok nem akadály.
"Honnan tudod, hogy C nyelvel szeretnél foglalkozni, ha még sose programoztál?..." Ezen jót derültem :) Honnan tudod, hogy piros biciklit akarsz, ha még sosem volt biciklid :)
Szóval béfejeztem. Ha C-ben akarsz programozni, akkor tanulj C-t. Ilyen egyszerű. Nem hinném, hogy bármelyik nyelvet könnyebb, vagy nehezebb lenne megtanulni, mint a másikat. Sok helyen írták már, hogy programozásnál a szemléletmódot kell elsajátítani.
C tökéletese kezdnésnek. Vizuális baromságokat, GUI készítős C#, java hanyagol, majd ha már megtanultál programozni.
Ha C megvan akkor bármilyen objektum orientált nyelv jöhet: java, C#, C++ / Object C.
Jessy:
Én azért nem hasonlítanám össze a piros biciklit a programozással.
# 13
Nem hasonlítottam, nem érted a lényeget :)
Minek c tanulni ha ott van a c++?
Minden c++ könyvben megvan említve,hogy hátrányos c tudás ismerete ha valakinek c++ elsajátítása a cél akkor azzal kell kezdeni.
Egy c++ könyvben is ugyanazokat fogja tanulni mint c könyvben csak c++ t.
Nem tudom,hogy milyen elmebeteg idióták hozták be azt a hülyeséget,hogy tudni kell más nyelveket is ha valaki c++ akar tanulni.
C++ tanulj több benne a lehetőség és újabb is.
Mindenki mást mond de nekem hihetsz én nem beszélek mellé.
A kérdésedből kiolvasva bennem az tudatosul a legjobban,hogy c++ szeretnél tanulni.
Miért kezdenél c vel vagy pascal-al ha c++ könyvből is ugyanazt fogod tanulni mint c és pascal könyvekből?
Vagy miért tanulnál c vagy pascalt ha e két nyelv tudása nem szükséges a c++ nyelv elsajátításához?
Válaszold meg ezeket a kérdéseket magadban.
Ha lesz eszed és c++ akarsz tanulni akkor tutira nem fogsz bele semmilyen más nyelvbe csak a c++ ba.
Az előzőnek teljesen igaza van.
A PHP nyelvek és hasonló abban jók, hogy nem kell foglalkoznod a változók típusával, deklarálásával. Az ördögi kör ott van, hogy ezek mibenlétének valódi megértéséhez nem árt ugye tudni, hogyan működik egy program, mik azok a változók. Ehhez viszont szükséges a változókat deklarálnod. Elsőre, ha 0 programozási gyakorlatod van, akkor nem biztos, hogy minden világos. De meg lehet így is tanulni. A PHP addig jó, hogy megismerd a vezérlő szerkezeteket, elágazásokat (while, for, if, switch), a blokkokat, függvényeket, hogy ezek mire jók, hogyan kell őket használni egy konkrét feladat megoldásánál. A változókkal, azok típusával itt ugye nem annyira kell törődni alapszinten. De ennyi elég. Ha ez megvan, akkor már érteni fogod a változók mibenlétét, hogy azok különböző típusúak a C++ -ban, így kb. 1-2 hét PHP után egyszerűen belevághatsz minden gond nélkül a C++ -ban. A fő nyelvi elemek meg ezen a téren szinte azonosak a C++ -al, csak a változókat kell megérteni. Aztán ezután jöhetnek a C++ mélységei.
De tényleg lehet azonnal C++ -al kezdeni, az sem sokkal nehezebb nyelv, mint a többi.
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat. Nagyon sokat segítettetek. Az utolsó kettő válaszolónak teljesen igaza van. Én C++-al szeretnék foglalkozni, de az egyik válaszoló szavaiból azt vettem ki, hogy először C-t kell tanulni, mert én is úgy álltam az egész dologhoz, hogy ha megtanulok egy egyszerűbb nyelvet, akkor utána egy C-s nyelv (esetemben C++) megtanulása könnyebb lesz.
Azzal tisztában vagyok, hogy a C++ borzasztóan nehéz lesz, legalábbis a kezdetekben, ezért is vetettem fel a könnyebb nyelv elsajátítását elsőnek, hogy legyen valamennyi tapasztalatom, amikor belevágok egy nehéz nyelvbe.
Azután olvastam a PHP-t is, azt azért véltem fontosnak, mert hasonló a C++-hoz, és azzal már valóban tudnék egy kis gyakorlatot szerezni.
Tehát kezdésnek egy kicsit belemélyedek a PHP-ba, és utána belevágok a lecsóba.
Köszönöm. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!