Mivel készíthetnék multiplayer játékot?
Egy teeworlds szerű játékot szeretnék csinálni. Én és pár haverom játszanánk rajta. Nincs nagy programozói tapasztalatom csináltam már pár kisebb nagyobb márió szintű játékot a gamemaker nevű programmal. A játék készítéséhez nem akarok egy programozási nyelve belebonyolódni, bár csináltam már egy kő papír olló programot turbo pascallal.
Ha van rá lehetőség egy gamemaker szintű programmal szeretném megvalósítani ha lehetséges.
A válaszokat előre is köszönöm!
Aki új dolgot akar programozni, az kénytelen lesz nagy energiákat befektetni a tanulásba.
nem elég az utasításkészlet egyszeri elplvasása, ide már komplet programírási szemlélet megléte is szükséges.
"Mivel készíthetnék multiplayer játékot?"
A jelenlegi piacot figyelembe véve 54 millió dollárral.
Jó, ha nem nagyszabású, "csak" egy teeworlds, akkor nyilván sokkal egyszerűbb a dolog, de multiplayer nem nagyon van "game maker" szinten. Ezt még gondold át, programozást biztosan nem fogod megúszni!
GM-ben is lehet simán multis játékot csinálni, igaz, ha jót akarsz, akkor valami DLL-el egészíted ki (39dll vagy hasonló).
Saját magadnak, hobbi szinten ilyet csinálni nem macera.
(Elég rég GM-eztem, de itt esetleg kaphatsz segítséget: http://gm(pont)gerifield(pont)hu/ Ez lényegében a régi magyar GM fórum "utóda", még sokan használnak GM-et itt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!