Tudnátok segíteni C#-ban?
Eltudná nekem magyarázni valaki, hogy ezeket mikor használjuk- és hogy mire és hogy kell használni őket?
amit használok/használnom kell: Microsoft visual C# express 2010
(azt tudom hogy ezek ciklusokhoz kellenek)
pl.:
for
while
(ezekkel pedig bekérni lehet valami)
pl.:
int
bool
string
most tanulom ezeket, de nem nagyon értem :/
valaki légyszi segítsen*-*
A For és a While ciklusutasítások, ezeket használod pl amikor 1-től 8-ig nézed a számoknak a gyökét (for 1 to 8)
Az int, bool, string, long, double, char meg isten tudja mik vannak még, változó fajták. Az int az -harmincvalahányezertől +harmincvalahányezerig tud számolni, a long az akár 10 számjegyű (pl: 9milliárd) számot is meg tud jeleníteni, a boolean logikai változó ami lehet igaz (true) és hamis (false), a string pedig szavakat tud ábrázolni, de ha jól tudom csak az angol abc betűivel tud dolgozni.
Ha nem magyaráztam érthetően, akkor google-> programozási változók
"A For és a While ciklusutasítások"
Eddig igaz a dolog.
Ami a többit illeti : nem változó-típusok, hanem adat-típusok, ami nem ugyanaz.
Az int adatípus például 32 bites egész számok tárolására való(Valójában az Int32 struct-ra egy szinoníma)
A bool az logikai változó(a Boolean struct szinonímája), ahogy előző is írta, értéke lehet true, vagy false.
A string pedig karakterlánc(Valójában egy immutable class), hossza nem korlátozott, karakterkészlete pedig Unicode, tehát tud ékezetes betűket is tárolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!