Tudnátok ajánlani ingyenes és legális programot, amiben lehet programozni C++-ban?
legelső szimpla szövegszerkesztő program
notepad++
dev-c++
code::blocks
c-free
quincy
ez tudtommal mind freeware. dev-c++-t használtam C-hez és C++-hoz, nekem megfelelt. többivel nem sok tapasztalatom van.
Szükséged van
1.) fordítóra
2.) szerkesztőre
Ha winfos-t használsz, akkor mingw egy jó minőségű c++ fordító (lényegében egy gcc port).
Szövegszerkesztőnek pl code::blocks, netbeans tökéletes, de tolhatod akár notepadban is.
Ajánlom: dev-cpp-t annak van olyan telepítője, ami felrakja a mingw-t, amúgy meg egy fejlesztői környezet.
Köszönöm a válaszokat!
Ezek közül melyiknek a legegyszerűbb a használata kezdők számára?
Jézusom. CodeBlocks és DevC is egy nagy rakás kaki. Csak ezt tolják sok helyütt, ezt ismeri meg a tanuló azt ezt nyomatja (pont mint a Pascalosok).
Ami neked kell az fordító és szövegszerkesztő, ezek lehetnek egyben és külön is.
Különre: fordító van egy pár, gondolom Windows alá kell, akkor ott van a már említett MinGW, vagy ha jól sejtem van clang port is, de msvc-t is használhatsz, szövegszerkesztőnek meg notepad++, notepad2.
Egyben, IDE (integrált fejlesztőkörnyezet) kérdésben van egy rakás, devcnél jobb opció: QtCreator, Visual Studio Express.
Szia.
Ha kezdésnek kell, akkor csak azt tudom mondani, hogy szerezz egy Linux disztribúciót. Pl: Ubuntu-t.
sudo apt-get install gcc
szövegszerkesztő: gedit
terminálból fordítod, futtatod
legális - boldogság van :)
Hamár linux, akkor vim! :D
Eleinte kín szenvedés, de pár nap után, többször gyorsabb leszel, mint bármilyen más editorban! (Még ha csak alap szinten használod is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!