Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segitetek nekem animációkészít...

Segitetek nekem animációkészítésben?

Figyelt kérdés

nagyon kezdő vagyok.

1.monfanátok nekem olyan programokat amikkel elindulhatnék?

2.légyszives ne ilyen kockanyelven mondjűtok,,mert azt nem nagyon vágom.

kezdőktől is szivesen várok kommentet,hogy ők hogyan haladnak,vagy ők mivel kezdték,mert nekem már az is valami lenne,ha elindulni el tudnék,de nem tudok.

azt se tudom hogy mik a lépései,tehát egy ilyen animációhoz mit kell csinálni először,meg stb.

nem ragaszkodom hozzá hogy a grafika csúcs minóségű legyen,tehát az narutó bleach szerű.

ha hülyeséget írtam akkor bocsi,de télleg nagyon nem tudom,de szeretném megtanulni.és tudom hogy sok idő.

2011. nov. 24. 11:01
1 2 3 4 5
 11/44 tabaki ***** válasza:

Kedves ...!

Kétségtelen, hogy a Blendert fölsoroltad a futottak még kategóriában, ettől azonban az általad ajánlott szoftverek nem lesznek olcsóbbak.

Figyelmesebben olvasok, mint gondolnád... A jótanácsaidból elsősorban két sulykolt üzenet tűnik ki igen világosan:

1. Te vérprofi vagy.

2. Az animációkészítésbe bele sem érdemes szagolni, amíg az OTP rád nem szakad, de akkor is több éves keserves vesszőfutásnak néz elébe a kérdező, míg eljut a te szintedre.

"Ennél több segítséget szvsz nem lehet kezdésnek nyújtani." Süsd meg, EZ segítség? Ugyan miben?

De. De lehetne, egy kis jó szándékkal. Ha tényleg úgy megdolgoztál érte, hogy vágd a témát, emlékezhetnél rá, milyen volt nulláról indulni. Esetleg el kellene még egyszer olvasnod a kérdést, ahelyett, hogy magadat fényezed...

2011. nov. 24. 19:59
 12/44 A kérdező kommentje:
légyszi ne veszekedjetek.az senkinek sem jó.de azt meg lehetne kérdezni a korotokat,és hogy hány éves koroktoktól kezdtétek el ezt az egészet?nem tudom hogy 16 évesen érdemes-e ezeket elkezdeni,és komolyabb szintre is tudjam emelni,hogy ebből legyen valami.az angolhoz eléggé gyökér vagyok,és am németet tanulok.
2011. nov. 24. 20:16
 13/44 tabaki ***** válasza:
A korom maradjon továbbra is titok, hozzád képest öreg vagyok. Fogalmam sincs, mikor kezdtem animálni, de ezt nem is igen lehet megmondani, valamikor a suliban a pörgetős füzetekkel. Neked is azért javasoltam az egyszerű programokkal való elindulást (a Blender nem az!), hogy az alapokat megértsd. Én bizony nem vagyok profi, de néhány napon belül átnézhetem ezeket a progikat, hogy szerintem hogyan fogjál hozzá. Addig próbálj velük zöldágra vergődni magad. Néha nézz ide, hogy van-e fejlemény. Hm?
2011. nov. 24. 20:38
 14/44 A kérdező kommentje:
hálás köszönet,mindenkinek.ha ezen el tudok indulni akkor a folytatás az egyszerűbb lessz,vgy tovább nehezedik?
2011. nov. 24. 21:03
 15/44 anonim ***** válasza:

Igen, amit írtam, az segítség!

Te még ennyit sem segítettél. Akkor miről is beszélünk?

A 3D Studio max használatával kapcsolatban kérdezett, és én nem véletlenül ajánlottam a 3D Studio Max bibliát, mivel egy nagyon jó könyv ahhoz, hogy a szoftvert minél jobban megismerjük.

Hiába írom azt, hogy a 3D modellezést mondjuk célszerű egy asztal, szék, vagy egyéb nem túl bonyolult tárgy modellezésével elkezdeni, ha a kérdező még azt sem tudja, hogy a Max-ben mit hol talál, és mi mire való. Na, ezekre az alapvető kérdésekre választ lehet kapni ebben a könyvben.

Ajánlhatok én akár oktatóanyagot szék modellezéséhez is:

http://www.youtube.com/watch?v=7cQtRvfSrbE&feature=related

De az ilyen tutorialokból még nem lehet megtanulni az alapokat (pl mi az, hogy editable poly/mesh, vertex, poligon, módosítók stb.) Ezekre a kérdésekre a legjobb válaszokat a könyvek adják.

A Blenderről meg csak annyit, hogy olyan alkalmazásról nem írok véleményt és nem ajánlom soha, amit nem használok.

Kérdező!

Itt találsz néhány oktatóanyagot magyar nyelven is:

[link]

Az animációkészítés lépései nagy vonalakban:

modellezés

materialok, textúrázás

bevilágítás környezet

animálás

renderelés

vizuális látványeffektek

képkorrekciók, utómunkálatok

videoanyag vágása

Hanganyagok elkészítése

renderelés

Egy fórumon nem lehet elmagyarázni egy ilyen témának az alapjait. Erre valók a könyvek amik több száz oldalon tárgyalják ezt.

Kérdező! Segíteni érdemben akkor lehet majd, ha konkrét kérdésekkel térsz majd vissza (pl ilyenekkel: hogyan tudok egy objektumot tükrözni, útvonal mentén meggörbíteni, hogyan hozzak létre üveg anyagot, stb.)

2011. nov. 24. 23:07
 16/44 tabaki ***** válasza:

Nos, miről is? Én nem arra kérdésre gondoltam, amit te adtál a kérdező szájába, hanem az eredetire, amelyhez mellesleg azt a bizonyos rémes videót mellékelte illusztrációként. Egy szimpla, feltűnően primitív eszközökkel megoldott 2d animációt. Ehhez nem kell világelső 3d-s szuperprogram!

Ami meg a segítségemet illeti, talán lassabban mozdul, mint a tiéd, de temetni még korai. Meglátjuk, melyik bizonyul hasznosabbnak.

Kérdezőnek:

A tegnap jó szándékkal ajánlott progik közül a Pencil egyszerű, de kissé megoldatlannak tűnik, a görbeszerkesztője vacak, az egész nem tetszik.

A Synfig elég sokat tud, éppen olyasmiket, mint a linkelt részlet, de meglehetősen macerás a kezelése, nem mondanám tanulóprogramnak.

A Pivot nagyon helyes kis játék, de erősen behatároltak a lehetőségei. Ennek ellenére talán ez tetszik a legjobban. Ha minimális eszközökkel ki tudsz fejezni valamit, máris megsejtettél valamit az animáció lényegéből. Addig is játszódj vele, amíg valami okosabbal nem állok elő.

Lehet, hogy végül én is 3d-ben kötök ki, arra jobb ötleteim vannak...

2011. nov. 25. 08:57
 17/44 A kérdező kommentje:

88%-osnak:köszi a linkeket.

Csak az a baj amúgy,hogy biztos én vagyok a gyökér,de én az ilyen videókon,meg dolgokon nem igazodok ki.velem van a baj mert én nekem eggyáltalán nincs érzékem az ilyen dolgokhoz,me eggyáltalán a számítógépekhez,de nem akarom feladni,mert nekem ez fontos lenne,de már kb fél éve,sőt több ideje próbálkoznék,de nem jutok eggyről a kettőre.el sem tudom valahogy kezdeni,és már kezd elmenni a kedvem ettől az egésztől.

tabaki:rémes videó?ez a kedvenc aniimém,de akkor valószínű hogy ez nem egy olyan bonyolult megcsinálni eggy ilyet?mármint könnyebb elsajátítani,és amikor már tudja csinálni az ember akkor is kevesebb időt igényel megcsinálni?legalábbis erre gondoltam amikor elolvastam.

2011. nov. 25. 11:03
 18/44 A kérdező kommentje:

előb láttam,ezt a bemutatót,és kissé elkeserített,több okból is.

http://www.youtube.com/watch?v=cneIUXv5r2Q

2011. nov. 25. 15:44
 19/44 tabaki ***** válasza:

Nyugi, az anime a bemutatott filmhez képest a lustaság és a trehányság mennybe menesztése. Ennél szebbeket is írok még, de nem a te lelked megtiprása érdekében... Nem feledkeztem meg rólad, de még keresem, hogy minek látnád hasznát az elinduláskor. Nem bánnám, ha közölnéd, van-e például szkennered, digitális táblád. Feltételezem, hogy Windowsod van, ebben az esetben máris érdemes rákeresni a következő programokra, oszt' letölteni őket. Az én szép szememért még nem érdemes telepíteni, az egyelőre ráér:

Gimp (Ha van Photoshopod, akkor fölösleges)

MonkeyJam

Virtualdub

FotoSketcher

Inkscape

Blender

Ezekből csak a Blender nevezhető igazi animációs programnak, de a többi is hasznos lesz.

Ha pénzt is szánsz a dologra, nézz utána az Anime Studio meg a Turbo Boom Studio szoftvereknek, nem mintha ezekről egy kukkot is tudnék, de a jelek szerint olyasmikre valók, mint amit te szeretnél. Természetesen a korlátolt próbaváltozatokkal ingyen is kísérletezhetsz.

2011. nov. 26. 12:11
 20/44 A kérdező kommentje:
ok köszi.
2011. nov. 27. 17:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!