Ehez hogyan kezdje hozzá és hogyan folytassam ha már
eléggé értek ehez?
11/22 anonim válasza:
Kezd az alapoknál először is ismerned kell a PC felépítését-struktúráját a megszakítások kiosztásait-(IRQ). Ezek után alapszinten(pl.Pascal)programozási nyelv,hogy a gondolkodás módot megértsed.Innentől kezdve már csak kitartás kérdése az egész.Én teljesen nulláról egyedül indultam és autodidakta módon ha kellett én is kérdeztem mert az nem szégyen.Mindenből tanultam és ami nekem a "bibliám" volt az Peter Norton: Az IBM PC Programozása című könyv volt.Ebből sokat tanultam a mai napig őrzöm.Az alapok megértése után már szinte gyerekjáték egy program nyelvet használatba venni.
2011. okt. 15. 00:29
imádom amikor a bölcs programozók a gyakorikerdesek.hu-n "besírnak xDxDxDxD"
2012. jan. 3. 14:19
13/22 A kérdező kommentje:
És miből vagy honnan tanuljam meg azt a Pascal nyelvet?
C++ tanulj a 24 órás könyvből ne pascalt istenem ne hallgass a barmokra.
Nem mindegy melyik nyelvel kezded ugyanúgy nehéz lesz megtanulni a pascalt mint a c++ mert még szart sem tudsz.
De ha már tanulni akarsz valamilyen nyelvet akkor inkább c++ mint c vagy pascalt.
Figyelj szard le mit mondanak c++ és kész ,most megmondtam neked a tutit c++ .
2012. jan. 6. 17:50
15/22 A kérdező kommentje:
Kezdőnyelvnek c++ hát... Főleg annak aki ennyire sötét az informatikához. Kissé necces. Először tényleg ismerkedj meg jobban a számítógéppel és majd ha ez nem csak annyit takar hogy a wordpresst meg a jegyzettömböt tudod használni akkro érdemes elindulni a programozás felé először valami egyszerűbb nyelvvel mondjuk python vagy pascal, aztán jöhetnek a komolyabbak C, C++, Java és társai. Angol tudás annyira nem feltétel eleinte, google a barátod elég sok magyar doksi van a témában.
2012. jan. 6. 18:18
upsz
wordpress=wordpad akart lenni
Már félre beszélek khm írok :D
2012. jan. 6. 18:19
Teljesen mindegy had tanuljon c++ ha akar,miért volna könnyebb a python vagy a pascal?
Ugyanolyan nehéz megtanulni mint a c++ csak ezeket rövidebb ideig tart mert közel sem tudnak annyit mint a c++.
Olyan sok a hülye istenem. :(
Tudod mit tanulj pascalt szenvedj egy elavult nyelvel.
Meglátod ugyan olyan nehéz lesz megtanulnod mint a c++.
Csak azoknak könnyebb prog nyelvet tanulni akik már tudnak egyet.
2012. jan. 6. 22:33
Egy olyannak aki azt sem tudja mi fán terem a programozás ha C++-al kezd az első nap után feladja. Egy Pascalt meg Pythont fényévekkel könnyebb elsajátítani mert ezeket pont kezdőknek találták ki. Egy pár oldalas pdf átolvasása után már érteni fogja az alapokat és lesz némi sikerélménye is. Utána meg ha az alapokat megismeri sokkal könnyebb lesz egy komolyabb nyelvet elsajátítani. Nem mindenki akkora sztár mint te hogy úgy szülessen hogy egyből vágja a c++-t. Valahol el kell kezdeni, Senki nem gondolta hogy majd azzal fog a microsofthoz menni állást koldulni hogy ő odavissza tudja a turbo pascalt. De valahol el kell kezdeni.
2012. jan. 6. 22:44
A 24 órás könyvből a leg-alapoktól indul és c++.
2012. jan. 7. 10:10
Kapcsolódó kérdések: