Hackerré válás. Hogyan kezdjem?
Sziasztok előre közlöm a sok szleng kis genyóval , hogy ha nem tudsz értelmeset írni akkor felejtsük el egymást ne írj töröld le magad menny ki a játszótérre labdázni vagy ugorj a dunába nem érdekel...
Na infós suliba járok szal alapfokon nagyjából értek a programozáshoz c++-ban nem vagyok még profi de eddig nem igen vettem észre bármi kis dolgot amit hackerkedésre tudnék használni. Mivel az iskolámban is tanítanak programozni illetve honlapot tervezni ezért előbb utóbb eljutok egy jó szintre és mivel ezt választottam szakmámnak ezért eléggé érdekel is a programozás és annak fortélyai tehát időm az van bőven és türelmem is.
Nem szeretném bármi rosszra használni a tudásomat de ez egy jó hobbi elfoglaltság lenne számomra ha ezt nem hiszed el ne segíts benne megértem. Illetve remélem tisztában vannak azok az emberek akik oltogatni fognak , hogy a hackerkedés-t nem csak rossz célra lehet használni sőt ha nem lenne akkor egy ember aki kicsit is konyít az egészhez feltörné mindeneteket mivel a réseket be kellett fednie valakinek máskülönben nem használhatnátok biztonsággal email és más egyebet. :) Csak vannak akik a tudásukat rossz célre használjak ők a black hat-ek. :)
Tehát kis történetem után a valódi kérdésem az , hogy hogyan is kezdjem el? Esetleg tudnátok ajánlani valami jó könyvet, oldalt, cikket bármit amivel elkezdhetném?:)
Kezdd itt: [link]
;-)
Biztonságtechnikai cégek szoktak olyan szakembereket keresni, akik a biztonsági rések javításáért felelősek. Nagyobb cégeknél ritkább a piaci titoktartás miatt.
Alapvetően érdemes a másik oldalon elhelyezkedni; netbiztonság, adatvédelem, internetjog. Ott mindig akad feladat. ;)
Akinek van affinitása hozzá, az kérdezés nélkül azzá válik, akinél meg felmerül az, hogy megkérdezze, abból sosem lesz hacker. Nem bántásból, de ez van. Amúgy meg:
1: Angolt folyékonyan érteni.
2: google
3: goto 2
Amit iskolában tanítanak c++ és "weblaptervezés" az pl pont arra elegendő, hogy semmire (gondolom ansi C). Otthon kell magadtól 0-24 kockulni, és igenis MEGÍRNI azt az instant csetprogit, mert bár ezeregy van a neten, de attól még gyakorlásnak és tanuláshoz KELL.
Az összes infó szakközepes sztárhekkerré akar válni...
Hackerré nem válsz, hanem születsz. Egyébként szerintem se a hackerkedésen járjon az eszed, inkább tanulj meg programozni. Szerencsés vagy, hogy sulidban C++-t tanítanak, én elektronikai suliba járok, mégis magamtól tanulok C++-ozni.
Ha mégis hackerkedni akarsz, hát sok szerencsét, de nem könyvből fogsz megtanulni, hanem majd csak tapasztalatszerzésből, saját tapasztalataidból. Úgy látom a fiatalság körében a bűnözés a divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!