Magyarázza már el végre valaki hát nem bírom megérteni C++ . Segítesz?
Ez a módszer menyire platformfüggetlen?
//system ("pause > nul");
/*Ezzel a módszerrel szeretném elérni azt,hogy automatikusan ne záródjon be az ablak.*/
Léci úgy oldjatok meg,hogy nem használtok függvényt.
# include <iostream>
int main()
{
std::cout <<"Welcome \n";
std::cin.get();
return 0;
}
/*Mondanátok még egyéb módszereket amivel megoldható,hogy az ablak ne záruljon be magától.
Nem amatőr a kérdés !
std::cin.get()
ott van de akkor sem jó
Mit csináljak ezt nem írták meg abba a könyvbe amelyből tanulok.
Nekem nem nyalják a seggem tanárok mert én csak hobbiból tanulom.
A "system("pause > nul");" csak Microsoft rendszereken működik (DOS, Windows), máshol nem.
---
Ha nem áll meg a "cin.get();" a futás végén, az azért van, mert sorvége karakter (vagyis '\n') maradt a bemeneti steamben.
Ilyenkor egy "cin.clear();"-t elé írva kitakarítható a stream.
Bővebben itt: [link]
system() - olyan függvény, ami kiadja a parancsértelmezőnek a neki átadott stringet. Tehát amit beleírsz, azt kiadja a Windows parancsértelmezőjének, amit amúgy kint a cmd futtatásával is el tudsz érni.
És el is értünk a második ponthoz. Ha nyitsz egy cmd ablakot, akkor onnan tudod futtatni a fordított exe-t, és nem fog bezáródni.
Szerintem így a legegyszerűbb.
#include <iostream>
int main()
{
std::cout <<"Welcome \n";
system("pause");
return 0;
}
Így tuti nem záródik be az ablakod.
hát szerintem hanyagold a \n-t mert valójában egy új sor az \r\n, de inkább használd ezt: std::cout << "blablabla" << std::endl;
a kérdésre sajnos nem tudok választ, az std::cin.get()-nek működnie kéne:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!