Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wifi AP Nano station. Kérem...

Wifi AP Nano station. Kérem magyarázza el valaki pontosan milyen funkciók ezek:"AP, Router, WDS, client?

Figyelt kérdés
A router működését kb.vágom de a készülék beállításait amivel a wifi toronyhoz csatlakozom nem tisztán értem.Nanostation-t használok és amikor állították be láttam hogy több féle módban lehet használni.Ezek a fent említett "módok". Az lenne a kérésem hogy valaki(ha lehet)minél részletesebben magyarázza el nekem a működésüket.Annyit talán tudok (lehet hogy rosszul) hogy ha AP módba van kapcsolva akkor nem vesz hanem sugároz...Ennyi.... Remélem kapok pár hasznos választ....
2011. aug. 29. 01:37
 1/3 P.O.C. ***** válasza:
100%

AP: Szórásos mód. Meglévő vezetékes hálózatot konvertálhatsz vele Wi-Fi -é (pl. ez a Wi-Fi routerek alapértelmezett üzemmódja)

Router (vagy AP -knél WISP router): Vezeték nélküli hálózatokhoz csatlakozhatsz, majd azt oszthatatlanod vezetékesen (közvetlenül vagy ha switch -et kötsz az AP -ra)

Client: Meglévő vezeték nélküli hálózathoz csatlakozhatsz, mintha az AP .d, csak egy sima adapter lenne.

WDS:

[link]

Ez alatt amúgy általában Bridge (hálózati híd) módot értenek.

Valamint van még olyan, hogy repeater (jelismétlő) mód. Elnevezéséből adódik, hogy más AP -k jeleit ismétli meg/erősíti fel.

2011. aug. 29. 07:04
 2/3 P.O.C. ***** válasza:
100%
***oszthatatlanod = tovább oszthatod
2011. aug. 29. 07:11
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezer köszönet. Engem nagyon érdekel a számítógépek közötti wifis kommunikáció. Ez nagyon nagy segítség volt.Még egyszer köszönöm.
2011. aug. 29. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!