Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mégis, hogyan lehetne megtanul...

Mégis, hogyan lehetne megtanulni a C++ nyelvet? Szinte lehetetlen többi lent.

Figyelt kérdés

Most mire megyek azzal,hogy bemagolom minden jelnek szónak a jelentését és még pár 100 függvényt.semmire sem jó.

segítsetek már hiába tudok sok mindent nem tudok megírni egy működő függvényt csak olyat amilyent már én bemagoltam és tudom,hogy a függvényben mi mit jelent és hogy miért de akkor is.

Nem tudok magamtól csinálni semmit mert nem lesz jó :(

tiszta ku*v* az egész c++ :(((((((

Már nem hiszek az egészben,hogy ezt meg is lehet tanulni de rendesen.

2011. júl. 20. 20:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Neked programozni kell megtanulnod, nem pedig C++-t. A kettő nagyon nem ugyanaz... A nyelv lényegtelen. Csak egy eszköz. Ha nincs meg benned az algoritmizálás, absztrakció képessége akkor teljesen mindegy melyik nyelvről van szó nem tudsz majd programozni.

De a C++ tényleg az egyik legnehezebb nyelv, inkább ajánlom a Pascalt kezdésnek. Az oktatási célokra készült. Vagy ha modern nyelvet akarsz C#, de az sem egyszerű C++-t hagynám a másodiknak mondjuk.

2011. júl. 21. 07:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Értem,de most térjek át pascalra ááá maradnék a c++ nál megtanulom és lesz egy eszköz a kezemben de programozni azt akkor,hogyan?
2011. júl. 21. 15:13
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem tudok megcsinálni egy kiba*zott függvényt ami össze szoroz két számot amit majd megadok a program futása folyamán.

:(

Aztán tudok egy csomó függvényt.

2011. júl. 21. 19:36
 14/16 anonim ***** válasza:

Ne is ezzel kezd!

Lappal!

Ha magadról akarod csinálni, akkor próbálj meg rájönni, hogy hogy működik az egész. A programozás lényege, hogy te mondod meg a gépnek, hogy egész pontosan mit csináljon, de ehhez tudnod kell, hogyan dolgozik, számol, legalábbis egy adott programozási környezeten belül.

Erre a legjobb módszer, ha megpróbálod ugyanazt csinálni, amit a gép csinálna egy adott algoritmussal, egy lapon. Bár te, mint minden más ember is sokkal lassabban dolgozol a gépnél. De ez itt nem probléma. Vezetsd le egy lapon, hogy egy adott pillanatban mi lesz a változók értéke...

Először is írj egy nagyon alap programot, pl olyat, ami kiír egy szöveget. Ez kezdetnek nagyon jó, én is ilyet csináltam legelőször. :)

Ez után vedd át mégegyszer a változók részt a könyvedben. (vagy ahonnan tanultad amit eddig tanultál.) Ezt olvasd el egy jópárszor, amíg teljesen meg nem érted miről van szó. Közben persze, ha így jobban megérted, írhatsz néhány szigorúan egy változós, minél egyszerűbb programot. (pl. létrehozol egy egész típusú változót, valamilyen kezdeti értékkel és kiíratod.)

Persze ehhez pedig egy alap program kinézetét kell tudnod, és azt, hogy hogyan kell változókat deklarálni, valamint kiírni dolgokat. De ezeket gondolom tudod, ha eddig csak magolással is tanultál.

Ez után pedig az alap operátorokat vedd át, fokozatosan hozzáadva a fenti egy változós programodhoz. Ha szükséges deklarálj még egy változót.... és így pedig lassú léptekben haladj...

És SOHA ne próbálj meg tovább menni, mielőtt 100%ig meg nem értetted az egész folyamatát a programodnak. A programozás nem csak algoritmusok bemagolásáról szól.

Viszont ennél jóval jobb ötlet lenne szerintem, ha elmennél egy tanárhoz. Bár ez költségesebb a magadtól tanulásnál, de mikor már az alapokba belejöttél, már folytathatod egyedül is.

2011. júl. 21. 23:15
 15/16 anonim ***** válasza:
Az algoritmikus szemlélet kialakításához a Fekete-féle Algoritmusok és adatszerkezetek jegyzetet ajánlom. Megtalálható az interneten.
2011. júl. 22. 16:52
 16/16 anonim ***** válasza:

A 07:41-nek igaza van. Te programozni akarsz megtanulni és nem C++-ozni. A programozás az egy algoritmikus gondolkodásmód. Ha ezt tudod akkor bármilyen környezetben tudsz programozni, csak a szintaxisokat kell megtanulnod. Ha már tudsz programozni, akkor jöhet a C++ tanulása is.

Szerintem kezd a sima C-vel (a Pascal a béka töke alatt van). Nézd át, hogy mi az a változó és mire jó. Ezeknek a deklarálását. Nézd meg a for ciklus működését és szintaxisát. És ezután jöhetnek a komolyabb dolgok.

Ne egy kész programot bámulgass, mert akkor oda jutsz, hogy azt a programot megtudod írni, viszont egy újat már nem. Próbáld magadtól megírni egy akármilyen egyszerű programot. Pl írass ki valamit a képernyőre. De mindent magadtól csinálj, max egy kis segítséggel. Így tanulsz meg gondolkodni.

Az egész programozást érezni kell. Ha megkapsz egy feladatot már tudod, hogy kell egy for vagy while ciklus ha ismétlésről van szó...esetleg, hogy kb hány változóra van szükséged.

Nem lehetetlen...sok sikert!

2011. aug. 14. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!