Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mégis, hogyan lehetne megtanul...

Mégis, hogyan lehetne megtanulni a C++ nyelvet? Szinte lehetetlen többi lent.

Figyelt kérdés

Most mire megyek azzal,hogy bemagolom minden jelnek szónak a jelentését és még pár 100 függvényt.semmire sem jó.

segítsetek már hiába tudok sok mindent nem tudok megírni egy működő függvényt csak olyat amilyent már én bemagoltam és tudom,hogy a függvényben mi mit jelent és hogy miért de akkor is.

Nem tudok magamtól csinálni semmit mert nem lesz jó :(

tiszta ku*v* az egész c++ :(((((((

Már nem hiszek az egészben,hogy ezt meg is lehet tanulni de rendesen.

2011. júl. 20. 20:21
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
És ne írjátok,hogy gyengébb nyelvel kéne kezdeni mert ha nem tudok egy nyelvet sem akkor teljesen mindegy,hogy melyiket kezdem.
2011. júl. 20. 20:22
 2/16 anonim ***** válasza:

Írjál egyszerű függvényeket. Pl. hogy írnál meg egy olyat, ami két számot összeszoroz, majd a szorzatból levonja a két szám összeget?

Nem lehetetlen megtanulni a C++-t, párszázezer embernek elég jól sikerült.

2011. júl. 20. 20:26
 3/16 anonim ***** válasza:
37%

A C++ az egyik legkönnyebb programozási nyelv.

Ha neked csak rengeteg kód, akkor ne erőltesd!

Ha tanítják, és dogát írsz belőle, akkor bocs, de csak röhögni tudok rajtad. (legszebb öröm a káröröm, mer' nincsen benne irigység!)

És, hidd el, sokan megtanulták.

G.

2011. júl. 20. 20:26
 4/16 anonim ***** válasza:

"tiszta ku*v* az egész c++ :(((((("

ha tényleg az lenne, használnák, hogy benne írjanak...szinte mindent? Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...

2011. júl. 20. 20:31
 5/16 A kérdező kommentje:
Milyen legkönnyebb mikor épp azt nem ajánlják kezdőknek te hülye
2011. júl. 20. 20:32
 6/16 A kérdező kommentje:
tudom,hogy nem a víz a hülye de hogy lehetne már megtanulni nem értem,hogy sikerül másoknak
2011. júl. 20. 20:33
 7/16 anonim ***** válasza:

Először a Standard C-t sajátítsd el, aztán az objektum-orientált C++-t. Szerintem.

Amúgy ha ennyire nem megy, akkor vegyél könyvet. Mindegy, hogy milyet, az segíteni fog, én is félig könyvből tanultam meg (félig pedig az informatikai középiskolámban, szóval ebből is volt előnyöm).

2011. júl. 20. 20:50
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia, én egy hozzád hasonló kezdő vagyok, akinek hasonló problémái vannak a Javával. De a C és a C++ is tervbe van véve.

Kell neked egy jó jegyzet, ami mindent elmagyaráz, és minden fejezethez vannak feladatok, esetleg még példa kódok is, amiket módosítgatva kísérletezgethetsz. Kell neked egy segítőtárs, aki programozik C++ nyelven, ő segíthet kijavítani a hibáidat.

A javasolt menetrend:

Átolvasod a fejezetet, próbálod megérteni, hogy mit hogyan lehet csinálni, majd még többször átnézed. Utána módosítgatod a példa kódokat, és írsz újakat. Lefordítod; ha fordul, akkor örülsz, ha nem, akkor megpróbálsz rájönni , hogy mi a hiba. Kijavítod, amit tudsz, és ha még mindig nem fordul, akkor segítséget kérsz. Átveszed a segítőd magyarázatait. Ezután újra áttanulmányozod az adott fejezetet úgy, hogy ne kelljen puskáznod onnan. Aztán rátérsz a következőre. egy ilyen sorrend talán jobban motiválna.

2011. júl. 20. 21:51
 9/16 anonim ***** válasza:

Gondolj így rá:

Van egy kis géped, ami semmire sem képes magától, csupán néhány alap dologra. Viszont ezeket nagyon nagyon gyorsan meg tudja csinálni. És arra is képes, hogy a dolgokat egy általad megadott lista szerint csinálja.

Na most, tegyük fel a géped csak összeadni tud. Milyen feladat listát írsz neki, ha téged az érdekel, hogy mennyi 5*5? (5+5+5+5+5öt)

Ez után tegyük fel, hogy a géped képes arra, hogy különböző ezen alapműveleten alapuló algoritmusokat megjegyezzen. És ezeknek nevet is adhatsz. (Ezek a függvények és eljárások.) Ekkor eljelölöd a fentebbi algoritmust szorzás néven, és megmondod neki, hogy te ezt a * jellel jelzed neki.

Innen pedig tovább ugyanígy folytathatod a hatványozással is...

Csak azt kell megjegyezned, hogy mikre képes a gép. És azokból építkezni, az alapoktól felfele. Szóval ilyen alap dolgokkal kell rávenned a gépet arra, hogy azt csinálja, amit te szeretnél, hogy csináljon. Jelen esetben a C++ alap függvényeit, eljárásait, operátorait és sajátosságait kell tudnod....

Ha csak programkódokat magolsz be, attól nem fogsz megtanulni programozni. Próbáld meg megérteni amiket eddig bemagoltál. Egy lapon levezetni, hogy a gép hogyan gondolkodna az algoritmusban.

pl.

s=0;

for ( i=1; i<=2; i++ ) {

s += 6*i;

}

Ebben hogy gondolkodna szerinted a gép? A végén mi lenne az s változóban? Hányszor végzi el az ismétlő struktúrában található utasításokat? Miért áll meg a végén? Az i változó milyen értéket vesz fel a végén? Át tudod írni más fajta ismétlő struktúrára, úgy, hogy teljesen egyenértékű kódot kapj (egyenértékű akkor, ha minden változóban ugyanaz az eredmény lesz a végén, bármilyen esetben)? Esetleg tudsz olyan, egyenértékű algoritmust írni, ami gyorsabb?

(Ha már magát a nyelvet megértetted, hogy mi mit csinál, és hogyan, akkor egy része egyszerű lesz. Ha pedig nem, akkor kezd újra az alapoktól de azt is MINDIG vedd figyelve, hogy a gép hogyan végezné el a programot/algoritmust amit írtál.)

2011. júl. 20. 23:04
 10/16 A kérdező kommentje:
akkor megpróbálok írni valamit
2011. júl. 21. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!