Melyik az ideális programnyelv egy kezdőnek? És esetleg valami weboldalat linkelnétek ahol ír róla bőven?
Hello!
Attól függ, mit akarsz programozni...
Amúgy Szlávi-Zsakó bármelyik könyvét ajánlom alapozásnak... A programozás ugyanis fejben kezdődik.
Nemtom, szerintem a könnyebbel kéne kezdeni, ami szerintem itt a PHP,(HTML,CSS). Ez később jó alap is lehet, ha weblapkészitéssel akarsz foglalkozni (egész jól jövedelmező munka, egyelőre). Aztán a C, utána C++, C#, amikből egyelőre csak a C-t ismerem, de nagyon hasonlít a PHP-re. Ezek után a Java, ami a C++-ra és a C#-ra is hasonlít (egyesek szerint, nekem nincs belőle tapasztalatom.) A pascal és a delphi pillanatnyilag nem a tartozik a legfőbb, legfontosabb nyelvek közé, lehet, hogy csak én vagyok így vele. És maradt az assembly, ami kétségkívül a legnehezebb, azt mondják jó ha ismered, ha bonyolultabb programokat akarsz készíteni.
Ez az én véleményem. Várjunk meg másokat is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!