Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjek neki egy...

Hogyan kezdjek neki egy mobiljátékhoz?

Figyelt kérdés
JavaScriptben szeretném.Milyen programot ajánlotok?Tudtok,olyan oldalakat ahol ilyen tutoriálok vannk?
2011. máj. 29. 12:25
 1/5 A kérdező kommentje:
*vannak (bocsánat!)
2011. máj. 29. 14:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Milyen mobilra? Javascript-ben? Talán webes játék? Ha nem akkor először nézz utána, hogy mi a különbség a Java és a JavaScript között. Amúgy én meg C#-ban akarok programozni androidot, de a kedvemért nem készítenek hozzá .net-et.
2011. máj. 29. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Valóban, a Java és a JavaScript nem ugyan az.

A Java ME (J2ME)a Java azon "kiadása" ami a mobiltelefonokra írt alkalmazásokat fordítja le neked, tehát a sima Java nem lesz elég hozzá. Ajánlom az Eclipse vagy a NetBeans IDE-ket.

Tutorial?? Hú. ha google-be beírod hogy "java me tutorial" akkor kiad egy rakatot, nem linkelek, de valahonnan a Java nyelv alapjait is meg kellene tanulnod hozzá.

[link]

De ha ez túl nehéz, van egy MidletPascal nevű progi, ami szerintem egyszerűbb,pascal nyelven kell programozni és telefonon futtatható Java állományt hoz létre.

2011. máj. 29. 23:11
 4/5 anonim ***** válasza:

az újabb telefonok (ahogy nézem, a simogatós telefonok kivétel nélkül) támogatják az 'alap' böngészőjükben a javascript futtatását, úgyhogy akár javascript-ben is írhatsz játékot telefonra :)

bár valószínűleg a Java Micro Edition-ra gondolsz, ahogy az előző válaszban leírták :)

2011. máj. 30. 23:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ! Bocsi csak rosszul írtam mert Javát akartam :)
2011. máj. 31. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!