Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok olyan szerep...

Hogyan tudok olyan szerep játékot (RPG) létrehozni mint pl. Gladiatus, The west stb. (több infó lent)?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem az ilyen fajta játékokat!

Szeretnék eggyet énis magamnak csinálni.

Hol kezdjem el?

Pénzmentesen megoldható a dolog?

2011. ápr. 6. 17:10
 1/4 ejbenjaro ***** válasza:
Kezd el tanulni a programozást, matematikát, fizikát illetve nem fog megártani némi mesterséges intelligencia sem. És rövid időn belül választ fogsz kapni a kérdéseidre. Lesz rálátásod arra, hogy egyedül egy ilyen játék kifejlesztése nem egy sétagalopp. És nem lesz készen két nap alatt. Persze álmodozni lehet róla...
2011. ápr. 6. 20:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Vagy nagyon jó haveri kapcsolat, vagy megkérsz egy programozót hogy csinálja meg (díj ellenében). De mindenképp tanulnod kell, még a sa:mp se egy könnyű eset.

A lényeg ne csak magold, értsd is mit csinálsz és miért úgy működik ahogy.

2011. ápr. 14. 05:15
 3/4 A kérdező kommentje:
És tanulni hol tudom ezeket?
2011. ápr. 15. 17:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Hmm... Nekem úgy tűnik te egyáltalán nem vagy tisztában ezekkel a dolgokkal, de egye fene tessék!

Egy kis jellemzés a játékról amit te akarsz írni: Ezeket a kiadott forgalomba levő játékokat több ezer jobbnál jobb profi programozó fejleszti csúcs technikával napi 8 órában. Nem akarom elvenni a kedved semmitől de ez így nem megy, ha te ilyen színvonalú játékot akarsz magadtól, saját kútfőböl fejleszteni nem elég 2nap, majd, hogy nem rá kell áldoznod a fél életed(na jó annyit talán nem:) )

JAVASLAT: Kezdj el tanulni egy Program nyelvet. Személy szerint C++ - t vagy C# - t ajánlom.

Hogy miért?

- C++ egy magas szintű program nyelv, és a legtöbb általad úgy kedvelt játék is abban íródott.

- C# egy objektum orientált program nyelv, kicsit még fiatal de ez az egyik legnagyobb előnye. Logikusan következik egyik dolog a másikból, nem lehet szemet hunyni afölött sem, hogy az XNA nevezetű játék fejlesztő környezet C# - t használj.

Én személy szerint C# ban programozok és az XNA - t használom játék fejlesztésre. Természetesen ha ezt az utat választod az sem azt jelenti, hogy holnap előrukkolsz egy új MMORPG - vel. A programozás nekem sok tanulást és mégtöbb szórakozást jelent.

Sok sikert!

2011. ápr. 20. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!