PHP ban hogyan lehet egy véletlenszerű oldalt létrehozni, és eltárolni a szerveren?
Felhasználók adatait szeretném eltárolni adatbázisban, amit aztán beszúrok egy véletlen névvel ellátott oldalba.
Mit tudtok ajánlani hogyan csináljam?
Mivel lehet véletlenszerű oldanevet generálni?
Mivel lehet lementeni?
Mit tudtok ajánlani hogyan csináljam?
1. PHP
2. int rand ( int $min , int $max ) pl: "ize".rand(1, 1000).".php" vagy md5(rand(1000, 100000)).".php"
3. $f = fopen($randomnev, "w"); fwrite($f, $szoveg); fclose($f);
Köszi a 2. válaszolónak, utánanéztem a függvényeknek, és megtanultam a kapcsolókat pl amit te említettél a "w"-t.
Ez a kód létrehoz egy oldalt, vagy ez csak nevet generál?
az elsőnek pedig üzenem hogy azért írok itt mert nem naon tudok angolul, de csak ha ennyi telik tőle, akkor köszönöm.
$nev = md5(rand(1, 1000000)) . ".php"
$szoveg = "Valamilyen szöveg amit a létrehozott oldalon akarsz látni, $változók is lehetnek benne, meg sortörés: \n";
$f = fopen($nev, "w");
fwrite($f, $szoveg);
fclose($f);
és ez létrehoz egy 32+4 karakter hosszú nevet, pl: 0188e8b8b014829e2fa0f430f0a95961.php
és lementi...
Ehhez a részhez most értem mivel tanulom a nyelvet. De nem szeretnék belemenni egy veszekedésbe. Én csak segítséget kértem.
Ez a kód hova menti a véletlenszerű nevet?
így van, pl:
fopen("mappanév/" . $nev, "w");
Nekem itt sajnos hibát észlel:
$nev = md5(rand(1, 1000000)) . ".php";
$szoveg = "Teszt";
$f = fopen("ts"/$nev, "w");
fwrite($f, $szoveg);
fclose($f);
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!