Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyiket kezdjem el szerintete...

Melyiket kezdjem el szerintetek tanulni C vagy Visual Basic?

Figyelt kérdés

A C-t már tulajdonképpen elkezdtem de már nem sokra emlékszem. A VB -el még csak a fejlesztői környezettel ismerkedtem.

Arra lennék kíváncsi hogy melyik nyelv nehezebb vagy melyiket érdemes megtanulni és hogy melyikkel érhetek el hamarabb sikereket. Meg hogy hosszú távon melyikkel érdemes foglalkozni. Később mindenféleképp a terveim közt van a C++ is.

Jelenleg programozok html, css, javascript, php mysql.

Ja és hogy mennyi idő alatt lehet megtanulni?

Köszi a válaszokat mindenkinek.

2011. jan. 15. 12:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
C-t hanyagold, a fentiek közül talán a VB, a C++ elég gány nyelv a Win32 API-val. A VB elég modern nyelv, de talán még jobban jársz, ha Java-t tanulsz. Arra van igény, és sokban hasonlít a C++ -hoz, valamint a nagyon sok webes fejlesztésnél jól jön.
2011. jan. 15. 12:39
 2/12 anonim ***** válasza:

egyet értek az előző hozzászólóval. én php-s vok.

És szinte mindenhol bele ötközöm a java-ba, szal én is most azt kezdtem el tanulni.

A c++-t is anno de abba hagytam, nekem nagyon száraz egy nyelv volt.

2011. jan. 15. 15:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát C-t ugye semmiképp. VB-t később nem nagyon tudod hasznosítani. Java egy rakás fos, nagyon primitív és korlátozó nyelv. C++ elég jó cucc, de nem kezdőbarát annyira. Mindenképpen érdemes megtanulni, esetleg később. Addig is, C#, Python. Ezek szép nyelvek és gyorsan lehet velük sikert elérni.
2011. jan. 15. 15:50
 4/12 anonim ***** válasza:
szerintem a C-t kezd el, nagyon jó nyelv!
2011. jan. 17. 18:46
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem C.

Ha programozol PHP-ban, akkor nem kell új szintaxist megtanulnod, ráadásul a VB egy nagy rakás sz.r. Komoly dolgot nem írnak az emberek VB-ben, az csak egy videojáték. Egyébként ajánlanám még az assemblyt ;-)

Az asm tanulásában az a jó, hogy az ember a legaprób sikereknek is nagyon tud örülni.

Ráadásul aki JÓL tud C-ben ÉS assemblyben programozni, annak nincs szüksége más nyelvekre.

2011. jan. 19. 14:29
 6/12 anonim ***** válasza:

Attol függ mi a célod mindegyik nyelvnek van piaca. Járj utána melyik nyelv miben jó. C,C++,C#,java ezek nagyon jól mennek a VB nek talán jóval kisebb a piaca.

Az előző kommentelőre válaszolva egy hatalmas vállalati alkalmazást ami több száz adatbázis táblát használ nyilván nemfogsz assemlyben elkezdeni megírni és egy repülőgép programját nemfogod C# ban írni mert a vállalati alkalmazással egy élet alatt sem lennél kész a repülő pedig lezuhanna.

2011. jan. 22. 20:31
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a segítséget !

Az utolsó kommentelőnek külön köszönöm. Igazából A tervem hogy elég komoly alkalmazásokat írjak. Leginkább az analizáló programok, PIC programozás, robotika, esetleg tényleg nagy vállatok által használt valamilyen katalogizáló nyilvántartó,...stb programok írása érdekel.

Pl: (helyszínelő) vegyi vagy egyéb analizáló programok, nyilvántartó adatbázisok, kereső programok ...stb.

Tudom hogy ezeket inkább C++ -ban kellene írnom, de kezdésnek (hogy ne legyen túl nagy falat az első lépés) a JAVA mellett döntöttem.

Jó lenne még telefonokra is írni játékokat, de inkább komolyabb felhasználói progikat. Meg persze PC-re.

Remélem jó döntés volt a JAVA.

Azért még kíváncsi lennék a véleményetekre. Szerintetek?

Elég sok JAVA fejlesztőt keresnek.

Köszi még egyszer.

Üdv

2011. jan. 23. 13:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Hát, ha PIC, akkor assembly... ;-)
2011. jan. 23. 13:39
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen, de lehet C -ban is PIC -et programozni (ha jól tom)
2011. jan. 23. 14:18
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem rossz döntés. Én személy szerint rühellem a Java-t, mert amit csinál arra vannak jobb alternatívák, de egyáltalán nem rossz döntés, mert egy fokkal kezdőbarátabb, mint a C++. Utána a C++ elsőre kényelmetlen lesz, mert sokkal több mindent kell csinálni, meg mindig el fogod rontani a memóriakezelést, de nem lehetetlen az áttérés.
2011. jan. 24. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!