Mennyi programozási nyelvet ismertek és mik azok?
Basic
JavaScript
PHP
Java
C
Brainfuck :)
Otthon a sufniban, mert 17 éves gimnazista vagyok.
Csak érdekli... engem is érdekel, de nehezen szánom rá magam... Egyelőre csak a C, C++, C#, és Java megy... De a meteorológiából gyakorlatilag már olyan anyagokat tanulok amit egyetemen mester képzésen tanítanak... Önszorgalomból megtanultam integrálni, deriválni, és veszettül tanulom az analízist meg a vektorokat a fizikáról nem is beszélve...
Szintén 17/f
C, Visual Basic, C#, JavaScript, Pascal, PHP, VBScript, ASP, Delphi, Batch :-D.
18 éves gimnazista. :-)
Ebből a C, C#, JavaScript, PHP az utóbbi két évben jött be, úgyhogy semmiről nem vagy lemaradva. (amúgy én is Pascalon kezdtem, azzal is maradtam jó néhány évig, aztán jött be a Delphi, meg később a többi...)
Attól függ, mit jelent az ismeret. Olyan szinten, hogy legalább néhány sort írtam benne, nagyon sok, nem biztos, hogy mind eszembe fog jutni.
command.com (nem tudom, van-e neve), mindenféle linux shellek, DCL, Python, Perl, Ruby, Matlab, Haskell, Prolog, LISP, C, C++, Java, C#, Ada, Pascal (több variáns ebből), Brainfuck, Whitespace, JavaScript, FORTRAN, COBOL.
Most több nem jut eszembe. Ebből amiben komolyabban elmélyedtem olyan szinten, hogy használható/hasznos programot írtam az a C++ mindenek előtt, ez a favorit és ebben érzem magam kényelmesen, aztán Java, C#, DCL, Delphi, C és Python.
Egyetemet végzek és dolgozom mellette egy multinál szoftverfejlesztőként.
De ez egy buta kérdés, mert ez így nem mér semmit, az, hogy az ember megismerkedik 100 programnyelvvel nem teszi őt jobb programozóvá, és nem is kerül sok időbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!