Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ingyenes ATW webtárhelyen...

Ingyenes ATW webtárhelyen futtatott egyszerű weboldalamon szeretnék videókat beágyazni. Csak annyi lenne a lényeg, hogy a rövidke videót a weboldalon helyben meg lehessen nyitni, fájlletöltés nélkül. Hogyan tudnám ez megoldani?

Figyelt kérdés

Nem igazán foglalkoztam még webprogramozással, most rakosgatom csak össze a weboldal vázát a netes referencia alapján.

Ez amit akarok, megoldható sima JavaScript-ből?

HTML5-öt sajnos nem használhatok, azt az ingyenes ATW csomag nem tartalmazza, csak HTML4-et.

ápr. 25. 18:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"HTML5-öt sajnos nem használhatok, azt az ingyenes ATW csomag nem tartalmazza, csak HTML4-et."

Nincsen ilyesmi korlátozás.

A HTML nem szerveroldali nyelv, így azt az ATW nem korlátozza.

"Csak annyi lenne a lényeg, hogy a rövidke videót a weboldalon helyben meg lehessen nyitni, fájlletöltés nélkül."

Két lehetőséged van:

* vagy feltöltöd a tárhelyre a "rövidke videót" - ez esetben a tárhelyről fájlként fog letöltődni a tartalom

* vagy feltöltöd valamelyik videómegosztóra (Youtube, Vimeo,...) - így a platform fogja streamelni a tartalmat

mind két esetben a video beillesztésére ott a <video> tag ( [link] ), vannak különböző Javascript-függvénykönyvtárak (JWPlayer - [link] - video.js - [link] ), közösségi videoplatformok (Youtube, Vimeo,...) pedig saját beillesztési megoldásokat javasolhatnak

ápr. 25. 18:43
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Közben ki is próbáltam, valóban tévedésben voltam. Működik náluk (is) a HTML5.

Viszont régről tényleg emlékszem náluk egy olyan listára, hogy HTML5-öt nem lehet használni, csak HTML4-et. De még sok-sok évvel ezelőttről. 🤷‍♂️

De most már arról se találok pl. leírást, hogy az ingyenes csomagban milyen PHP verzió van. Igaz, közben eszembe jutott, h. az pl. listázható utólag paranccsal, ha már regisztráltam.

tegnapelőtt 08:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem kell hozzá PHP, sem semmilyen script nyelv.

[link]

tegnap 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!