Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C, C++ több "valami" ? :)...

C, C++ több "valami" ? :) Tudom szörnyen hangzik a kérdésem, de itt tulajdonképpen nem is tudom a nevét amit keresek és megoldható e. A lényeg:

Figyelt kérdés

#include <SoftTimers.h>

/**************************************************

* Run a countdown from 5 second to 0 and turn LED on

**************************************************/

SoftTimer countdown; //millisecond timer

void setup() {

countdown.setTimeOutTime(5000); // 5 seconds

//start counting now

countdown.reset();

}

void loop() {

if (!countdown.hasTimedOut())

{

//show user how much time left in milliseconds

unsigned long remaining = countdown.getRemainingTime();

Serial.print(remaining);

Serial.println(" ms...");

}

}

----- ebből a kódsorból a

SoftTimer countdown; //millisecond timer

ami a lényeg, több SoftTimer-t akarok használni tehát

countdown-ból lenne szükségem többre, dinamikusan deklarálhatóan. Gyakorlatialg változó mennyiségű adatot szeretnék ellenőrizni mikor expired, mikor nem. Megoldani máshogy meg tudom, de ha tudnám hogy ez így is megoldható akkor megint tanultam valamit, ezért kérlek segítsetek.

2022. dec. 19. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Itt az ideje megismerkedni a tömbbel és a láncolt listával.
2022. dec. 19. 20:32
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget, ez semmit se ért.
2022. dec. 20. 07:24
 3/6 A kérdező kommentje:

vagyis mégis ért, mert leltem egy weboldalt ahol volt példa arról hogy lehet függvényeket is tömbökbe tenni.

Ellenben le lehetett volna írni normálisabban, de azért köszönöm

2022. dec. 20. 07:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva k_rvára sz_rul esik nekem a hozzáállásod. Megadtam neked azoknak a programozási eszközöknek a nevét, amik pont arra jók, hogy megoldják a te problémádat. Már számtalan szakirodalom érhető el ingyenesen, magyarul, mindössze annyit kell tenned, hogy rákeresel a Google-ben (vagy amit használsz kereséshez). Megmutatom neked az irányt, hogy merre kell menned, erre én vagyok a sz_r, hogy nem pötyögtem be neked mindazt, amit mások már sokszor bepötyögtek előttem sokkal alaposabban, csak rá kellene találni.

Köszönöm szépen, nagyon jól esett!

2022. dec. 20. 17:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem beszélve arról, hogyha programozni akarsz, lehet, hogy az alapokkal kellene kezdeni, megismerni az eszközöket, fogalmakat, példákat csinálni rá, nem egyből irreális elvárásokat támasztani magad elé, amit nem tudsz megoldani tudáshiány miatt, ami csak frusztrálttá tesz téged.

Mert kevered a szezont a fazonnal. Eddig szó sem volt arról, hogy azt szeretnéd, hogy "függvényeket is tömbökbe tenni". Függvényt nem tudsz tömbbe tenni, maximum függvényre mutató pointereket tudsz tömbbe tenni. De ennek sincs semmi köze a témához, mert objektumokat szeretnél tömbbe tenni, tehát ehhez már érteni kellene a C++ nyelv objektumorientált eszközkészletét.

2022. dec. 20. 17:53
 6/6 A kérdező kommentje:

Sajnos, nehezen tudok tanulni, tekintve hogy öreg is vagyok, és öreg koromra a látásom úgy ment tönkre hogy semmilyen szemöveg nem jó mert ugrál a fókusz, emiatt javarészt diszleksziás is lettem (olvasok a gyerekeknek és nem tudom hogy mit olvastam, mert nehezen tudok fókuszálni) szóval sajnos nekem csak így megy a tanulás (ami hobby, illetve azért hogy 50 évesen azért ne épüljek le), hogy kitalálok valami projectet és próbálom megérteni. Ha nem lelek valamit, akkor néha itt kérdezek, nem keveset tanultam már itteniektől.

A c++-ról már olvastam, de még nagyon nem tiszta, próbálgatással egyszer csak megértem.

A hozzászólásod meg bár tartalmazta azt, amit nekem kellett keresni, de sajnos sok mindennek nem tudom a nevét még.. De igyekszem..

2022. dec. 20. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!