Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozói fősulikat le...

Programozói fősulikat le bírnátok nekem írni?

Figyelt kérdés
Most vagyok 12.-es és középsuli után mennék programozói fősulira, de nem ismerek egyet se:S létszíves segítsetek ez ügyben. Amúgy ha programozói fősuliba akarok menni akkor kellene valamiből magas szinten érettségiznem? Meg programozói fősulik komárom esztergom megyébe jobb lenne, de lehet akárhol:D
2010. nov. 10. 17:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ennyi ésszel nem ajánlom a műszaki pályát, de ha mégis a programozást választod és nem akarsz messzire menni, akkor BME. OE nem szimpi, mert ott C#-ot tanítanak. Az ELTE-t meg nem ismerem. Ha nem gáz a távolság, akkor az SZTE is ajánlott.
2010. nov. 10. 17:40
 2/11 A kérdező kommentje:
"Ennyi ésszel" ezt minek írtad?:) Csak nem azt akarod írni, hogy nincs eszem?:) Mert ha igen akkor nem tudod, hogy mim van nekem meg min nincs addig ne mondj ilyeneket:) Ha meg nem azt akartad akkor bocs
2010. nov. 10. 17:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Arra gondolt hogy finoman szólva se tudsz fogalmazni, "magas szint" gondolom emelt szint akart lenni. Meg mi az hogy "le bírnátok" helyette írhattad volna mondjuk azt hogy tudnátok-e ajánlani nem?
2010. nov. 10. 18:08
 4/11 A kérdező kommentje:
Akkor bocs:D Nem gondoltam, hogy ennyi hibáért le néznek már:D még egyszer bocs:D akkor át fogalmazom a kérdést. Ha programozói fősuliba szeretnék menni akkor kell valamiből emelt szinten érettségiznem? Ha igen akkor kb. hány tantárgyból és megvan adva az is, hogy miből?
2010. nov. 10. 18:12
 5/11 anonim ***** válasza:
És programozáson belül mi érdekel? Mibe programoztál eddig?
2010. nov. 10. 18:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Turbo pascalal visual basiccal (Nem tudok ennél a két program nyelvnél mindent úgy értsd) Fősulin meg nem webszerkesztő szeretnék lenni hanem javát,c++-t,c-t stb.-t szeretnék tanulni
2010. nov. 10. 18:18
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem, nem csak a fogalmazásra gondoltam. Sokkal inkább arra, hogy nem vagy képes a gugliba beütni, hogy "egyetemek informatika" és utána rákattintani az első találatra. Ha ez nem jött össze, akkor hogyan fogod a bonyolult problémákat megoldani? Mert tulajdonképpen erről szól az egész műszaki pálya. Mindig problémákat kell megoldani. Ha nincs probléma, akkor csinálnak és azokat oldják meg. A programozás sokkal inkább az algoritmusok fejben való megtervezéséről szól, mint a kódolásról. Tehát ha 0-val egyenlő a problémamegoldási készséged, akkor nem ajánlom a műszaki pályát. Egyébként matek és/vagy info emelt érettségi előny (40 pont).
2010. nov. 10. 18:26
 8/11 A kérdező kommentje:
Bocs:S Esetleg tudnál segíteni, hogy fejlesszem a képességeimet?:D
2010. nov. 10. 18:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát most az internet használatot csak tapasztalat útján lehet elsajátítani. Tanács: ha bármire, de tényleg bármire kíváncsi vagy, előtte írd be a Google-be. Ha nincs találat variáld meg a kulcsszavakat. Ha ez sem jött be, akkor utána kérdezz.

Azt a szemléletet/gondolkodásmódot, ami a hatékony problémamegoldáshoz szükséges csak sok-sok matematikával lehet elsajátítani (na persze némi programozói gyakorlat sem árt). Ezért nyomják nagyon a matekot még a humán középiskolákban is. A mi tanárunk mindig azt mondta, hogy ne várjunk közvetlen hasznot a matematikától, mint pl a nyelvtanulástól. A matek gondolkodni tanít meg, és ha jól tudunk gondolkodni, akkor ugye mindent könnyebben/jobban/hatékonyabban oldunk meg.

2010. nov. 10. 19:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha tényleg 12.-es vagy akkor sürgőssen nézz utána a pontszámítási rendszernek és az iskolák informatika szakjainak ponthatárait is nézd meg. Mérnökinformatika fog téged érdekelni.

Ezután már tudsz kalkulálni h miből hány százalékosat kéne irnod. Amég nem tudod kiszámolni a felvételi pontjaidat hagyd a főiskola keresést.

Amúgy komárom megyéből talán a győri egyetem van a legközelebb, ott is van mérnök informatika szak.

2010. nov. 10. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!