Programozói fősulikat le bírnátok nekem írni?
Ennyi ésszel nem ajánlom a műszaki pályát, de ha mégis a programozást választod és nem akarsz messzire menni, akkor BME. OE nem szimpi, mert ott C#-ot tanítanak. Az ELTE-t meg nem ismerem. Ha nem gáz a távolság, akkor az SZTE is ajánlott.
2010. nov. 10. 17:40
2/11 A kérdező kommentje:
"Ennyi ésszel" ezt minek írtad?:) Csak nem azt akarod írni, hogy nincs eszem?:) Mert ha igen akkor nem tudod, hogy mim van nekem meg min nincs addig ne mondj ilyeneket:) Ha meg nem azt akartad akkor bocs
Arra gondolt hogy finoman szólva se tudsz fogalmazni, "magas szint" gondolom emelt szint akart lenni. Meg mi az hogy "le bírnátok" helyette írhattad volna mondjuk azt hogy tudnátok-e ajánlani nem?
2010. nov. 10. 18:08
4/11 A kérdező kommentje:
Akkor bocs:D Nem gondoltam, hogy ennyi hibáért le néznek már:D még egyszer bocs:D akkor át fogalmazom a kérdést. Ha programozói fősuliba szeretnék menni akkor kell valamiből emelt szinten érettségiznem? Ha igen akkor kb. hány tantárgyból és megvan adva az is, hogy miből?
És programozáson belül mi érdekel? Mibe programoztál eddig?
2010. nov. 10. 18:14
6/11 A kérdező kommentje:
Turbo pascalal visual basiccal (Nem tudok ennél a két program nyelvnél mindent úgy értsd) Fősulin meg nem webszerkesztő szeretnék lenni hanem javát,c++-t,c-t stb.-t szeretnék tanulni
Nem, nem csak a fogalmazásra gondoltam. Sokkal inkább arra, hogy nem vagy képes a gugliba beütni, hogy "egyetemek informatika" és utána rákattintani az első találatra. Ha ez nem jött össze, akkor hogyan fogod a bonyolult problémákat megoldani? Mert tulajdonképpen erről szól az egész műszaki pálya. Mindig problémákat kell megoldani. Ha nincs probléma, akkor csinálnak és azokat oldják meg. A programozás sokkal inkább az algoritmusok fejben való megtervezéséről szól, mint a kódolásról. Tehát ha 0-val egyenlő a problémamegoldási készséged, akkor nem ajánlom a műszaki pályát. Egyébként matek és/vagy info emelt érettségi előny (40 pont).
2010. nov. 10. 18:26
8/11 A kérdező kommentje:
Bocs:S Esetleg tudnál segíteni, hogy fejlesszem a képességeimet?:D
Hát most az internet használatot csak tapasztalat útján lehet elsajátítani. Tanács: ha bármire, de tényleg bármire kíváncsi vagy, előtte írd be a Google-be. Ha nincs találat variáld meg a kulcsszavakat. Ha ez sem jött be, akkor utána kérdezz.
Azt a szemléletet/gondolkodásmódot, ami a hatékony problémamegoldáshoz szükséges csak sok-sok matematikával lehet elsajátítani (na persze némi programozói gyakorlat sem árt). Ezért nyomják nagyon a matekot még a humán középiskolákban is. A mi tanárunk mindig azt mondta, hogy ne várjunk közvetlen hasznot a matematikától, mint pl a nyelvtanulástól. A matek gondolkodni tanít meg, és ha jól tudunk gondolkodni, akkor ugye mindent könnyebben/jobban/hatékonyabban oldunk meg.
2010. nov. 10. 19:01
Ha tényleg 12.-es vagy akkor sürgőssen nézz utána a pontszámítási rendszernek és az iskolák informatika szakjainak ponthatárait is nézd meg. Mérnökinformatika fog téged érdekelni.
Ezután már tudsz kalkulálni h miből hány százalékosat kéne irnod. Amég nem tudod kiszámolni a felvételi pontjaidat hagyd a főiskola keresést.
Amúgy komárom megyéből talán a győri egyetem van a legközelebb, ott is van mérnök informatika szak.
2010. nov. 10. 21:56
Kapcsolódó kérdések: