Meddig lesz szükség programtervező informatikusokra?
A PTE-n voltam nyíltnapon, főként azért, hogy megismerjem a mérnökinfót, de nem tetszik a fizikás dolgok miatt.
Egyik diák azt mondta, hogy szerinte semmikép se menjek programtervező informatikus karra, mert az AI (mesterséges intelligencia) 5-10 éven belül képes lesz arra, amit most a programtervezők csinálnak.
A probléma hogy engem mindig is a kód írás, programtervezés érdekelt, mintsem a hardveres és fizikás része az infónak. Tudom, hogy mérnökinfót elvégezve is lehet ilyen irányba menni tovább, de nem vagyok benne biztos hogy el tudnám végezni. Fizikából sosem voltam jó, és már 1 éve nincs is fizikaórám, és nem arról vagyok híres hogy milyen szorgalmas vagyok.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
7-es hozzászóló, bocsi lehet félreérthetően írtam, a PTE-n nincs prog. tervező, csak mérnökinfó. Egyébként miért lenne ennyire rossz? Eddig nem hallottam róla nagyon rosszat, és a statisztikák alapján is aki a PTE-t választja abból a legtöbben mérnökinfóra mennek. Ne érts félre, nem kötekedésből kérdezem, szimplán érdekel miért rossz szerinted.
JAJ csak PTE TTK-t ne.... első félévben szerintem fixen nem tudod elkerülni a simon ilonát... aki lineaáris algebrát oktat(alapozó tárgy), meg pl ott van formális nyelvek automaták Jene úr... tiszta szégyenek.
ha még is oda mennél akkor felekit elemi progon kerüld, full elmebeteg, alkesz csávó, állítólag elmondása szerint svácjban gráfokkal ő tervezte meg a vasutat.
Király Balázs most nem tudom,hogy kalkulust vagy diszkrét matekot oktatott, de, hogy magyarázni nem tudott az fix.. őt is kerülném.
Illetve én 3. félévtől átmentem szegedre, sokkal élhetőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!