Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van értelme react-t tanulni...

Van értelme react-t tanulni 2024-ben? Mindenhonnan azt hallottam, hogy a frontend totál be van hallva. Nincs diplomám, udemy kurzust nézek szabadidőmben munka mellet.

Figyelt kérdés

nov. 19. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Akitől azt hallod, hogy a frontend halott, azzal ne barátkozz, mert hülye!

Köszöni szépen, a React jól van, én havi nettó 3500 Eurót keresek vele itthonról.

nov. 19. 22:26
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Egy BSC képzést elvégeznék a helyedben, mert igencsak nagy előnyt jelent a telített piacon.
nov. 19. 23:39
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Diploma nélkül kb. felesleges.
nov. 20. 05:42
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
A Udemy kurzusok jók, én is ott tanultam meg a React alapjait. De ahogy előttem írták, egy diploma az kell. Nekem sokáig nem volt, majd munka mellett, levelezőn csináltam meg egy PTI szakot. Utána sokkal jobb lehetőségeim lettek. Diplomázás után 5 év alatt közel ötszörösére nőtt a jövedelmem.
nov. 20. 08:11
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nincs sok értelme jelenleg mivel válság/recesszió van és nagyon kevés a junior pozi. Arról nem is beszélve, hogy nagyon telített lett a szakma mert a bootcampek és technikumok ontják ki magukból a használhatatlan "juniorokat". Azokról a friss it-diplomásokról nem is szólva akik a papíron kívül semmit se tudnak felmutatni belölűk is van bőven.

Jelenleg még a több évnyi tapasztalattal rendelkező diplomásoknak se egyszerű az álláskeresés.

nov. 20. 11:20
 6/8 anonim ***** válasza:
46%

Én első sorban backendben mozgok és inkább Java-s vagyok, de heti 1-2x megtalálnak. Nekem 6000€ a hazai bérem havonta. (2.4M Ft)

Örülök, hogy mindenki a frontendet nyúzza, így az én piacomon mindig lesz hely. :)

nov. 20. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:
84%

#6 Azt vágod, hogy a backend frontend nélkül nem kell és vica-verza? Ha a frontend nem megy, a backend sem fog.

Egyébként meg, aki fullstack, az boldogul mindkét oldalon.

nov. 20. 12:03
 8/8 anonim ***** válasza:
72%
#7 Elhiszed, hogy rengeteg olyan rendszer fut a háttérben, amit más-más szolgáltatás (aminek van FE-je) használ? Azaz nem minden backend-nek kell frontend, mert backend is hívhat backend-et. :)
nov. 20. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!