Angular fejlesztő vagyok és nyitnék a backend irányába is. .NET-ben és Java-ban gondolkodom. Melyik lehet, amire nagyobb az igény/jobban járnék?
Attol fugg milyen szinten dolgozol, top cegeknel pl. jellemzoen kutyat nem erdekli, hogy milyen backend nyelvvel van tapasztalatod, altalad valasztott nyelven interjuzol es technologia fuggetlen a folyamat, munkaban meg teljesen valtozo, hogy eppen mit kell hasznalni, nekunk van peldaul Python, Java es Go service-unk is csapaton belul.
Valami noname fosnal meg lehet azt mondjak, hogy legyen 10 ev PHP tapasztalatod es kikerdezik a fel PHP Manual-t.
Java-ban és PHP-ban is valószínűleg az objektum orientált programozásba érdemes belemenni, és azt a tudást át lehet vinni másik OOP képes nyelvbe.
Én igazából inkább az adatbázis ismereteket tolnám, ha backendeznék.
Szerintem értékes egy programozási nyelv ismeret, az nem jó, ha valaki pl. úgy ír JavaScript-et mintha Java lenne, de tényleg vicc ahol évek tapasztalatát várják egy adott nyelvben vagy keretrendszerben, de sajnos ez a norma.
Angulart általában C#-al alkalmazzák.
A java és a C# mind2 alkalmas backendre, használják is, viszont mióta a netcore miatt a C# multiplatformos lett érdemesebb azt használni a java ellenében. GC és sok hasonlóság van a kettőben.
"érdemesebb" nem érv... Miért érdemesebb? Nem derült ki. Indokold.
Idézem:
"""
POZÍCIÓK
2023-ban, és az iparági trendeket figyelembe véve várhatóan 2024-ben is a legkeresettebb pozíciók a Fullstack Developer és DevOps Engineer lesznek a szektorban.
A legjobban fizető pozíciók a szoftverfejlesztői szakterületen vannak, azon belül is a frontend, a Python és a Java technológiákkal dolgozó szakemberek keresnek a legjobban.
A leginkább elérhető szakemberek jelenleg a tesztelési, infrastruktúra és projektmenedzsment szakterületen vannak.
A legkevésbé elérhetők a tapasztalt DevOps-mérnökök, Salesforce-szakemberek, datával foglalkozó szakemberek, Python-fejlesztők és Node.js-fejlesztők.
"""
Tehát, ha pénz döntő szerep, akkor a C# és Java vitában a Java felé billen a mérleg.
De eshetünk egymás torkának az ilyen melyik nyelvet tanulja meg. A végső döntés úgy se a miénk. Mindenki azt tanulja, amit szeretne és azt hagyja ki, amelyik távol áll tőle.
Java is jó, C# is jó. Most akkor ki mennyire elfogult... Szerintem kérdező független oldalról közelítsd meg. Végezz piackutatást, hogy melyik mennyire keres, ebben amit fentebb linkeltem a Hays segítségedre lesz, bár úgy is bértárgyaláson dől el mennyi az annyi.
Nézz utána, hogy mennyi pozíció van a piacon arányaiban és melyikhez húz a szíved. Vagy próbáld ki mindkettőt.
Ezt tudom neked javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!