Létezik unsigned float?
Ha nem, mért nem lehet típusmódosítót rakni a float elé?
A long double-nél a long az típusmódosító, vagy maga a típus?
Unsigned float nem létezik. Hogy miért? Mert a számítógépek számára természetes az unsigned int, hiszen használják címzésre és méretekre. Hasonló természetesség nem létezik lebegőpontos típusokra, így hardveres támogatás sem.
Off: azért arra kíváncsi vagyok, hogy miért van az, hogy a kifejtett, szakmailag elfogadható válaszokat rendszeresen lepontozzák. pl. az egyes válasz elfogadhatü, és plusz pont, hogy link is volt. Tartalmilag lehet kötekedni a linkelt tartalommal (pl. a signed és unsigned bináris ábrázolása valójában kis mértékben eltér), de a kérdésre válasz volt. (nem, nem én írtam azt a választ)
Alapvetően viszont nincs általános gyakorlati haszna annak, hogy legyenek unsigned lebegőpontos számok. Valószínűleg a CPU-k felépítése is bonyolultabb lenne, ha az első bit bizonyos esetekben előjel, más esetekben az exponens része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!