Mi lehet a hiba a kódban?(Python)
Követtem egy tutoriált, tehát mindent a leírtak alapján csináltam, mégis egy hiba üzenetbe ütközök, hogy tudnám orvosolni?
A sor amivel gond van: updated_balance = float(updated_balance) + float(amount.get())
Hibaüzenet:
line 142, in finish_deposit
updated_balance = float(updated_balance) + float(amount.get(0))
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ValueError: could not convert string to float: ''
A float() megfelelő karakterláncot várna el ( [link] ):
"If the argument is a string, it should contain a decimal number, optionally preceded by a sign, and optionally embedded in whitespace."
de csak üreset kap, ezért dob kivételt.
"Követtem egy tutoriált..."
Nem ész nélkül kell követni a tutorialt, hanem érteni hogy mit miért csinál, annak nincs értelme hogy beírod ész nélkül amit ott csinálnak de azt sem tudod mi miért működik.
Teljesen egyértelműen látszik a hibaüzenetből mi a gond: ValueError: could not convert string to float: ' '
De még ha nem is lenne egyértelmű akkor is 10 másodperc google után megtalálod a problémát a legtöbb hibaüzire
Kicsit jobban erőltesd meg magadat mert ebből nem lesz programozó karrier! Megértetted!?
Nagyon jó kis könyv a témában a gyakori hibákat is taglalja, érdemes átolvasni ha komoylabban érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!