Hogyan lehet legjobban szétosztani egy webszerver erőforrásait több weboldalnak?
Nem szeretném ha 1 weboldal miatt nem menne a többi 20 vagy ha mind belassulna 1 ember miatt.
Cgroups a Plesk-ben nem jó megoldás, mivel ha eléri a 4 mag limitet, keményen bezárja és error...
Proxmox-on is gondolkoztam hogy elszigetelve legyenek, de csak 1 IP címem van.
Docker-ből pedig azt olvastam hogy nehéz kiszedni a fájlokat ha másra szeretnék váltani.
Hát nem egy mai gép, de szerintem 1 weboldalnak nem kellene a load time-t feljebb tolnia:
A képen stressztest fut, sima OEM hűtést cseréltünk egy OEM Performance-ra.
Processzorok típusa a lényeg.
#2 - ha arra gondolsz, hogy a reverse proxy SQL-t is balance-ol, akkor arra a válasz: nem. Lehet cluster-t csinálni, de
1. egy szerveren nem sok értelme van
2. az alkalmazás kódjának is alkalmazkodnia kell ehhez. Az ismertebb cms-ek alá teljesen felesleges terhelés eloszlás céljából ilyet építeni, mert nem tudják használni.
#5 - nem, nem kéne, ilyen procikon nálunk 30+ VM megy gond nélkül mindenféle funkcióval, abból csak egy a webszerver, és köszöni elvan. Nyilván egy rosszul megcsinált oldal meg tudja borítani, de ott nem az a megoldás, hogy még több erőforrást kap (mert az is el fog fogyni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!