Grafikon generálás - Webserver vagy sima HTML fájl generálás?
Szükségem van egy-pár grafikonra amit adatbázisból szedek ki, de csak helyileg, azaz én használom. Ti webservert csinálnátok, vagy csak simán kigenerálnátok a HTML fájlt az adatokkal?
Nem vagyok nagyon otthon a webes dolgokban, nem ezzel foglalkozom de ezért a véleményekre kíváncsi lennék. A dolog már kész, de én a HTML generálást választottam a kissebb erőforrás igény végett és belül nyugtalanít a dolog, hogy webserver-rel nem-e lenne jobb.
Ezt a fajta könyvtárt használom egyébként:
A válaszokat előre is köszönöm.
Milyen jellegű adatok? Milyen adatbázisból? Az adatbázisban levő adatok milyen gyakran frissülnek?
Ehhez mérten mennyire gyakran akarod frissíteni a grafikont (akár esetleg kvázi valós időben)? Számít-e az interaktivitás (akarsz-e a a grafikonban mozogni, nagyítani)?
Bár Javascripttel böngészőből kezelhetőlenne az SQLite adatbázis:
de ha ez gyakran frissül, érdemesebb egy köztes szervert alkalmazni, ami fogadja a szenzorok adatait, kezeli az SQLite fájt és egyben kiszolgálja a webes felület kéréseit (ami lehet például a webes felülettől jövő AJAX-kérésre adott JSON-válasz, de a szerver is küldözgethet frissülés esetén adatokat a rá csatlakozó webfelületű kliensnek Websocketen keresztül).
De ilyesmi adatoknál lehet, hogy ildomosabb lenne idősoros adatbázist:
- InfluxDB, Graphite, RRD - alkalmazni.
Kérdés az, hogy ez a webes felület milyen időtávú, felbontású, interaktivitású (lehet-e az archív adatokban böngészni, ha lehet, milyn felbontással) adatokat szeretne megjeleníteni/kezelni (például egy hónapos adatoknál szükséges-e a 10-20 mp-es felbontás, vagy elegendő-e csak heti maximum/minimum/átlag).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!