Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik webszerver motort...

Melyik webszerver motort szereted és miért? Apache, Nginx, LiteSpeed, HHVM, Lighttpd vagy mást?

Figyelt kérdés

Az évek alatt az Apacheval kezdtem, aztán jött az Nginx a divatba.

Most a Wordpress oldalaimon sokkal gyorsabb egy OpenLiteSpeed és támogatja a .htaccess-t is, teljesítménye pedig az eget veri (120000 xml-s termék importálása az Apachet és az Nginxet másodpercek alatt kinyírja).

Van még ennél feljebb? Nagyon igéretesnek néz ki a HHVM is de még soha nem próbáltam.

Vagy Lighttpd amit a Youtube is használ?

Cherokee pedig mindenkit ott hagy, de letölteni pedig nem lehet...

Van még sok...: [link]

2021. okt. 7. 01:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Szívem az Apaché, eszem az NGINX-é. A HHVM nem webszerver.
2021. okt. 7. 01:12
 2/8 2*Sü ***** válasza:
Apache-on nőttem fel. A konfigurálása soha nem vált a kedvencemmé. A nagy terhelést kevésbé bírja, a memória felhasználása nem az igazi. Az igazi előnye talán a modulok gazdagságában és a jól dokumentáltságában van. Aztán áttértem nginx-re. Azt azért némileg átláthatóbb konfigurálni, még bonyolultabb esetben is. Általában soha nem az nginx a szűk keresztmetszet. (Gyanítom, hogy az esetedben sem az volt a szűk keresztmetszet.) A Lighttpd-vel csak futólag ismerkedtem, valódi tapasztalatom nincs. Az OpenLiteSpeed-et még ennyire sem ismerem. A HHVM meg nem webszerver.
2021. okt. 7. 01:54
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
Az Nginx tényleg gyorsabb, de az Apache azért egy fokkal magasabb kategória.
2021. okt. 7. 08:29
 4/8 anonim válasza:
xitami
2021. okt. 7. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:
ASP.NET Core fejlesztőként én a Kestrel-t használom. Reverse proxyként és load balancerként Nginx és Envoy.
2021. okt. 7. 22:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Nginx csak annyira gyors mint a PHP verzió ami feldolgozza. Cherokee-t valaki már használta?
2021. okt. 14. 22:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát ha el sem jut a PHP-ig a kérelem, akkor szerintem kijelenthetjük, hogy számít a webszerver ideje is. :)
2021. okt. 14. 22:25
 8/8 2*Sü ***** válasza:

> Nginx csak annyira gyors mint a PHP verzió ami feldolgozza.

Őőő… Az Nginx teljes egészében C nyelven íródott, a PHP-hez annyira nincs köze, hogy a működéséhez nem kell PHP. (Maximum annyi köze van a PHP-hez, hogy FastCGI-vel képes PHP szkriptek kiszolgálására is.)

2021. okt. 14. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!